你問我JOJO 嘅問題,睇下我識唔識答

327 回覆
21 Like 7 Dislike
卡茲係柱之男
並唔係吸血鬼可以相提並論
冇食面包
卡茲唔單止係柱男 佢係究極生命體先學得識

因為究極生命體識無限進化 比波紋打完之後自動學識左波紋
有冇替身可以打贏卡茲
白金之星已經夠做

卡茲強極都係物理攻擊
理論上卡茲都識替身

如果真係要打我諗得神父控制時間同 總統拉兩隻卡茲入同一個世界(唔排除適應到)贏到
打唔死無限復活喎
我嗰句純粹講返卡茲唔係吸血鬼
柱男還柱男,吸血鬼還吸血鬼
唔好意思 誤會誤會
卡茲識進化
俾替身打完就學識替身 就好似俾波紋打完就學識波紋咁
本來白金之星嘅射程距離係有A
但自從jo太郎學火雲邪神喺自己頭頂開咗槍後白金之星就唔敢再離佢太遠
點解卡茲會叫桑塔拿做桑塔拿?
明明桑塔拿個名係修特羅海姆幫佢改
卡茲點知桑塔拿呢個名?同埋點解又唔知叫番桑塔拿真名?
我知道有個講法係每代主角同 boss 都係對立能力。第一代就係冰與火,第四就係修復同破壞,第五代係跳過時間(跳到結果)與永遠到達唔到結果。第二代唔清楚,可能係力量 vs 智慧。

而Jo 太郎就係快,Dio 就係慢。一個係快到時停,一個係將周邊嘅野慢到時停。兩個唔係同一個概念。

所以 The world 並不是真正意義上嘅時間暫停,只係太快或太慢。噤同時都解釋到點解Dio 用左The world Jo 太郎都係會行動到。
因為荒木死仆街想煽情
還返我男神比我
4jo 入面都有人中箭但都冇覺醒鎮魂曲,證明比箭傷害只係覺醒鎮魂曲嘅其中一個條件。
有 The World 睇啦
斷晒通訊
我都記得, 重睇啦
點解啲替身撚喺城市入面用晒超能力咁大戰
但係一路都好似唔見佢地有媒體報導?
1)承太郎點係監獄拎咁多嘢 明明係近距離
2)吉良吉影俾𠄘太郎打到好傷 點解可以去得切換面,而仗助佢地追唔切?
3)惡名昭彰 要死左先發動 佢點知自己個能力 佢又無死過
4jo講係普通人中箭先發動替身能力
鎮魂曲係要替身俾箭傷先會覺醒
印象真係得銀戰車同黃金體驗
黃金體驗鎮魂曲應該屌打

問到點斷通信咁deep你要問下荒木喇
令一件事永遠達唔到結果
一件事點都有過程同結果,佢能力就係令件事永遠去唔到結果,所以不斷重複過程,我理解係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞