你問我JOJO 嘅問題,睇下我識唔識答

327 回覆
21 Like 7 Dislike
笑撚左
但係狗狗同黑人有得升天,唯獨係花京院無,點解釋好?
娛樂下啫,一齊討論下囉
Boss 戰太激烈冇空間比佢升天
要拮中替身先有GER
呢個真
白金之星 識時停之後
個替身名 係叫白金之星 世界
定係白金之星?
有冇話點解白金之星既替身技能係咩野?
係同樣識時停 定係copy左招世界番黎用?
咁講法
神父咁快係咪都可以The world
猜拳小子如果拎到天堂之門 係咪會無敵
OVA係呢part表現得好啲,睇得出係靠替身協助跳黎跳去
但TV版加埋金光好似超西識飛咁
個人嘅諗法係替身覺醒新能力好多時係對應當下嘅強敵,可以話係角色精神力嘅體現。
點解會引發白金之星覺醒時停,而唔係其他能力。係因為花京院提示咗承太郎時停嘅秘密,留意到靜止時間嘅承太郎會覺醒相應嘅對抗能力,亦即係「時間停止」。依個能力又都對應返承太郎認為白金之星同世界係同類型替身嘅想法。

不過有個位唔係太明,係承太郎點解可以響road roller嗰度用完「響時停狀態下活動嘅能力」之後,可以再即刻主動咁用時停,而唔需要「換一口氣」嘅冷卻時間。
dio可能係因為冇練習響人哋嘅時停下移動而郁唔到
吉良吉影斷手留低sheer heart attack先走到
係啊 但仗助即刻治療佢 隻手都飛返返去 佢又可以快到咁 無頭東宮咁
荒木自己都知d bug 多到痴線
樓上班連登仔仲格硬幫佢兜
因為佢生左四粒出嚟
因為承太郎只係在停止時間時郁 因為替身能力一樣 幾秒後先發動停止時間脫出 迪奧己經無機會用 因為永續受傷
Ova 渣心都表現好好多
三Jo唔係打Dio 就係想令替身消失然後救老母咩
點解之後替身設定無消失到
想知佢係咪boss多啲
幾型
個問題係「響別人嘅停止時間內郁」係咪同「主動時間停止」共用一個冷卻時間
冇記錯嘅話,承太郎係確定咗Dio響別人嘅停止時間開始郁唔到先現身
咁結果就係兩種能力唔係共用一個冷卻時間,同埋兩種能力發動秒數係可以唔同
打擊系替身我諗打到渣都冇都殺唔死卡茲

黃金體驗鎮魂曲都係勁在無限loop loop到人地打唔到你之後再打鳩人
咁最多都係卡茲打唔到你你亦都殺唔到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞