你問我JOJO 嘅問題,睇下我識唔識答

327 回覆
21 Like 7 Dislike
how does king crimson work?
一秒拳王(十秒版)

反而唔明5jo最後個能力
唔係講笑
hey ya應該係全jojo最勁stand
你跟佢說話做一定有運行,成個SBR咩事都冇發生咁滯就贏左第一名番黎
呢個時期嘅dio已經唔驚波紋...個身體係大JO
7jo下肢癱瘓點JOJO立
設定上好似係神婆算咗pocoloco行大運先
之後騎騎下馬先覺醒hey ya
同埋冇hey ya嗰陣poco已經搵到隻老馬
我覺得hey ya純粹係好識打氣+高智商
因為poco唔夠醒發揮唔到自己極運
所以hey ya先喺隔離提水
替身呢個名係2jo諗出來
點解全世界都跟
Joseph用波紋遍佈全身就已經令DIO唔夠膽掂佢啦,如果唔係洗乜特登用飛刀
Dio on9卡茲身為吸血鬼都可以秒學波紋
咁計太陽都唔驚
hey ya 同風水一樣勁
btw cheap trick 真心鳩 會整死自己
有冇玩過幾年前ps4 既Eyes of Heaven? 心思思想買黎玩下
用咗紅石 怕乜
如果單講jo3,最後打到飛天識波紋都仲可以解下, 呢家純粹鳩飛天
同埋我指埋4,5,6如果仲有波紋設定可以唔駛屈主角威能, 比如主角一定係補師, 仲要修補能力係超強, 4,5,6呢個設定我麻麻地
其實後面都圍繞係時間能力上面,每個boss其實都同時間有關主角補師嘅能力諗深一層都係時間類,宿命論
Dio, 天堂,緋紅之王都係時間型
白金之星點解用到世界?
花京院係鐘意承太郎老母㗎
點解神父唔會快到比空氣阻力撞死
咁456都唔係打dio啦 小離題
四都唔算好屈
5有咩用 Boss睇到未來 波紋零用
黃鎮能力係完全克住King crimson 嘅能力
King crimson能力係有預言成份

預言會打死Giorno,呢個係將會發生嘅事實, 而黃鎮能力就係令呢個事實永遠實現唔到

而結果Boss會俾佢打死, 黃鎮又令呢個結果又永遠實現唔到, 所以Boss 永遠都死唔去

利申: 睇漫畫係睇唔明, 係睇動畫先明
敗者成塵都係時間相關嘅能力
講到個故事得boss戰
不過我都明, jojo d刺客, 敵役塑造得極差, 多資多彩嘅戰鬥但人設無個性,d人睇完都好快唔記得, 只係記得final boss
呢點我屌過幾次但jo衛軍又會唔認同
咁你討論嘅內容會唔會太闊😂
唔通5jo 揸貨車嗰個替身使者 又拎埋嚟傾咩
一定係拎 戰力上限嚟討論 波紋對敵人有冇用㗎喇
荒木都放棄咗嘅系統 你咁執著把鬼咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞