求推介MSI 廠機

215 回覆
0 Like 29 Dislike
肯定唔洗3萬
你問咗個sales拎報價先有得計
我都唔知佢減你幾多
咁我問下chat sale先,感恩
我想問點拎報價單問?唔知咩係報價單
即係你揀好選配之後copy條link俾佢
佢會send個報價單俾你
上面寫住減完價之後實付幾錢
哦,明白online 客服話假期休息,聽日再問問
oh咁聽日先問
同埋客服每日都唔同人
你每日問到個價錢都有少少差別
每次問完就save低個報價單
見邊個價最平就去馬
咁樣架多謝指教咁我識做,問多幾日做比較先,謝謝
Amd板 用intel u ?sodimm ram 係咩玩法?cpu cooler呢
你係咪得罪左你朋友?
係咪Alienware,如果有hsbc卡可以同佢講做分期
講完又講你睇返上面先啦,咁我朋友都唔識,識既我唔會再上黎問
我唔做分期啊,一炮過
唔識最好買廠機

- 唔使煩

- 而家砌機炒貴卡,廠機只要有貨已經贏咗

- 廠機最值錢唔係零件而係售後。
切記、切記、切記,唔好為咗平幾百而唔買/買差嘅售後plan。
保養期內有咩頭暈身慶有人上門包到底對唔識電腦嘅人係好方便 & 慳唔少功夫(隨時以日/星期計)。

- 建議用過咗保養期出事 = 夠時間換機 嘅目標去揀你想要嘅售後 plan。
明白都無得簡3070炒價無貨,唔知3080有無貨唔炒價呢
唔好話 3080 ,連 30系列 甚至 RTX 開頭你都唔使諗無炒價。
原來係咁因為我好想要機箱透明發光果種,廠機無,咁都無辦法,我而家都無得選擇,咁咪全部人都砌唔到機食炒價一萬蚊
你可以喺機箱出面自己加rgb燈條架嘛
alienware 唔係好似都有玩光污染公害?
hp/ MSI 好似都有側透,其他應該都有。Acer 無特別去睇,都可以去留意下

而家砌機分3類人:
- 失望砌apu /用舊卡等捱過礦潮
- 有的是錢,連砌機貴啲一齊買RTC。砌機嘅話排隊都有機會會有卡
- 低需求用戶砌 GTX 系列,雖然都貴過以前少少但砌機排隊通常好快有卡

買個4k唔好浪費
我見果啲睇到曬入面機件,又發光果種好靚
60hz有咩用樓主要用黎打機
打動作用4k好過144喇 可能佢唔係玩電莖game玩普通pc game呢,咁100%用4k喇
因為我部舊機成日壞掉左,發脾氣連mon都掉埋,之前隻貓成日攬住部機頂訓覺散唔到熱,想買部機箱好啲
我玩Lol,steam果啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞