求推介MSI 廠機

215 回覆
0 Like 29 Dislike
想買部可以打機,主要打Lol,pc game,睇youtube,上網.
本來想買部手提msi貪方便,但話底板好熱風扇又嘈,就想買部廠機算.
求大家有推介嗎?我電腦零知識,唔想去買砌機.
Budget 2萬蚊左右,同埋邊度買最好?thanks
想問Dell 廠機比msi好?
Alienware廠機世界第一
絕對夠啦 玩大作都冇問題

btw你用緊咩mon?
個mon都掉左,壞左機之後都無用,要買新,推介埋mon,唔洗太大尺寸
建議升埋用windows pro
唔洗做白老鼠自動更新幫windows試bug
呢個都要直接問dell online sales拎報價單減價
洗唔洗升埋mcafee 36個月?本身包12月
呢個唔洗升
用windows個防火牆已經好勁
5千蚊mon都頗貴想買部24寸差唔多
24吋得1080p咋喎
浪費咗張顯示卡
而家多數人打機都揀27吋1440p夠爽

3千價位可以睇下呢隻Asus 27吋
好搶手多人買
原來係咁,1080太小,27吋3千左右都ok,咁要去price格價買,感謝你
機箱有黑白兩隻色俾你揀喎唔好揀錯
好呀係咪問service 會再平啲
係呀
手機版就左下角藍色格仔
電腦版就右側
好呀唔該
個frd話廠機貴5-6千,同一樣機件包埋mon砌機萬8左右,買廠機要另買三千幾蚊mon,加埋要二萬五左右心郁郁想買砌機,有多可以買下周邊野有無2萬list打機推介下係怕壞左唔識整心大心細
包埋mon,二萬蚊打機list有冇得諗
而家顯示卡要食炒價
砌機要排好耐隊喎
散熱都冇問題?
另外就係砌機除咗顯示卡缺貨,揀底板、ram、ssd、機箱都未必齊現貨,商家有可能要你揀其他搭配選擇即係有機會幫人清蟹貨

佢砌左呢個list,得唔得架要排好耐咩
話中上機,我想上中級,2萬budget心大心細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞