居屋 2020 (10)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
一定唔會得一日
佢會出早信比你,印象中一封郵寄一封掛號
你預早5-7日收到
同埋佢唔會打電話/sms

上期香討有人每日update揀樓號碼
你亦都可以1823/sd email問
如果你跟得貼,大約早兩星期知邊一兩日揀樓
排白單8百幾。心知無咩機會。又驚有得汁雞到時無支票簿
預畀多少少首期囉
等出價單已經可以衝去銀行開票
唔得咪退票 前後都係一舊水鬆d
前一日放LUNCH去搞本票就OK LA
基本上揀樓前2晚已經知大約得返有邊個單位可以比你揀
我果時直接開整數本票,最後比多5000
lunch去搞預咗唔使食
本票係咪底數以上任加?
直接20萬當埋首期咁都得?
最理想係開門後一陣 早餐時間去搞
可以一張20萬本票轟落去
但最少要一張本票,得一張支票係唔接受的(好似係)
我首期錢係老豆遺產 擺係老母度
到時要夾埋老母放假去銀行開票 會早d開定

不過我白核第一粒珠 馬2未必有 跟馬1中高層個價開票就算
就算有馬2貨尾 應該都係低層位唔靚
睇過錦暉苑價單參考
張票條數應該夠cover
唔夠先即場寫票/開多張本票
有得即場寫支票就唔洗咁緊張啦

你3人家庭?建議就算低層,都係買2房穩陣
係廳間多間房之後,一房單位基本上係放唔落一張4人梗食飯台的,要買摺台
馬一可能有
鑽絕無可能
等待真係好煎熬
係3人呀
問題係仲有冇馬2留畀我 唔介意垃圾站樓上
佢計DQ率會計埋放棄唔揀樓嗰啲,
嗰啲應該會係尾段無大單位時,
實際應該無咁多,同埋要睇今年多唔多盲毛入表,例如阿爸/阿媽亂填嗰啲,
不過,你排600咁前都樂觀,我排緊1200,擔心仲有無鑽1……
Ching 如果鑽得番開放式要唔要?
居住環境(唔講交通)我覺得馬係好過鑽....
條龍翔道星期五至日晚嘈到拆天,我本身都住黃大仙,班飛車黨嘈到仆街
開放式只適合二人家庭,3人住真係太迫
其實開放式係咪一定間到一間房? 要咁整大約要幾錢?
其實點解開放底都要間房
酒店 或者日本都就咁擺張床
間一房有咩意思
兩個人住,換下衫都要掛
想問下已經交左資料 跟住佢俾咗另外一組三個數字嘅揀樓次序 咁佢同一大抽嗰個揀樓次序(wsXXXXXX)有咩分別?
020? 正常係跟WS000xxx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞