【連登 商業電台 光明頂 討論區(四十四)】

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
以前除左咩都講得之外
題材仲好大膽(因為有開明既領袖)

而家好多政治野唔講得
有啲野拍出黎會有人投訴唔出得街
以前英國佬果陣點解會冇咁多投訴撚定英國佬唔會理啲無謂投訴
10年前RTHK網站未改版
仲有一堆REAL PLAYER年代既野.畫質差.但係好多80-90年代舊節目
改版後無哂

RTHK改版加有YOUTUBE後無左個舊網站
唔知同十幾年前將D媒體數碼化有無關係
九龍城寨嗰集都好正
成功過帖
陶生唔好亂up,97後都好多好嘢,刪曬97後都好傷,你自己套菊帶霜都無埋
柯俊雄都有
有集講香港自梳女生活
7幾年嘅
有集毛孟靜做,唔記得係未獅子山下,講想報新聞共產黨唔比
只聽過電視台會盡全力去維護佢地舊片
第五十二集 「獅子山下」1992年《風風雨雨》
「獅子山下」1992年《風風雨雨》

97回歸前,香港新聞從業員能承擔多少風雨?在統治與被統治者之間,他們擔當着什麼角色?
電視台新聞部獲邀專訪紅球國總司令,但提問必須預早審批,記者毛小孟(毛孟靜飾演)受命上陣,堅決提出未被審批的尖銳問題,拍攝被腰斬。另一記者陳家淇(陳安琪飾演)補上,卻又以不屑態度表達對總司令的不信任。錄影完成後,兩名記者因無法履行記者專業職責而相繼請辭,新聞部總監焦明(李怡飾演)一直被受壓力,同樣沒法接受節目成為官方喉舌,卻無奈屈服於客觀現實。電視台老闆包一龍(曹廣榮飾演)下令刪剪全部記者的畫面,只播放總司令的片段,消息轟動整個新聞部,最終新聞部總監在新聞操守與五斗米之間作出決擇。故事彷如寓言,預視香港新聞自由所面臨的壓力
https://podcast.rthk.hk/podcast/item.php?pid=801&eid=53481&year=2015&lang=en-US
到依加windows 仲係唔肯改進內置既player
關咩投訴撚事,政府郁港台遮
咸到出汁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞