歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(60)祝大家考牌1take pass 路路亨通

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
有冇好師傅係重點教到轉灣同改善轉灣,兩次都肥轉灣位置不正確,未顧及其他道路使用者
轉過師傅都係過靠感覺 靠感覺,轉極一係太早一係太遲
其他任何野過死車,危機處理都無問題,細tick郁係少過10個到
但死係哩個位好唔抵
唔想再浪費錢學車
就黎2萬
坐車算啦
我想真係教識我轉灣 特別左
唔係次次轉衰左 你過左bor 下次轉好啲咁
點可以咁,2萬都浪費埋
見過陳嘉倩一take. Pass就終於明白 1 tick pass 唔代表首車好,只係夠慢夠安全
但哩個渣法係香港渣死硬
你可能係望住地下轉自己唔覺
忽起底
起碼緊張既話 靠記憶發揮得返
落返咩速度 咩位轉幾強 都準
你有冇話轉咩灣轉得衰
我師傅就係洗腦式教學 上堂講到落堂 咩位要做咩 留意邊度啲車 邊支燈轉完到我地 有啲例位可能有死車 要睇清楚先cut線 依家仲有記憶
轉左灣 貼灣
如果轉左灣後得一條線係ok 。
但有轉灣後分左兩條線就唔識分
所以培正tick轉灣問題tick到fail
冬天都好辛苦架 露出啡地方會凍到僵哂
十字反而我好正常 一轉左灣近膊 我就搞掂
我想抽特快考都驚又衰哩到
就搞唔掂先岩
培正 忠義都死係轉灣 不過忠義轉灣仲衰
我第一次考 唔記得轉灣收慢 下下3 40 咁過灣
轉完灣 不論你轉左定轉右都係要貼左線
除非你左轉時有死車頂住係 路口 之後就要立即做過死車動作
如果考試嘅話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞