Apple 4月發佈會後3大仍未停售嘅考古產品

154 回覆
150 Like 6 Dislike
應該係apple要清A12 CPU先換粒A12落去

btw,部non 4K apple tv係想點換個remote就算
你唔識走啦
youtube, netflix, spotify聽歌 都係呢D無聊野
最近有套叫 CALLS 幾唔錯
2 重有d公司拎黎做開發機/測試機,特別係唔同版本的iOS
1.點解唔真係俾多少少買最low spec m1 iMac?
今次冇steve jobs救
2. 我識個FD做POS 買到成個香港斷貨
21.5仲用緊intel 14nm,M1用緊TSMC 5nm嘅產能,而家5nm 嘅產能係好吃緊。當然俾多個option人揀唔係壞事,仲可以幫手清庫存。

對學校啲一般用途嚟講,用到pages, keynote, safari哩啲好夠。再強嘅性能有同冇都無分別,反而仲可以慳多少少錢。
所以我會估21.5 iMac可能都會過多一排就落,但係iPod Touch應該仲可以擺多幾年。
ching, 邊有咁多要清
iPad 8 上咗日程開始就要同台積電落訂
Apple TV 生命週期 (以年計算) 都要一直芒住佢銷量決定同台積電落幾多單

而且每塊台積電既晶圓都係熱門貨
Netflix 問題,Netflix set 咗drm
同埋M1 Mac 唔多唔少仲有相容性問題,安全起見點都會有人仍然會揀返Intel 機
U記同GU 好似都係用iPod Touch 做POS
係咁就已經狗衝
新個部真係買唔落手
iPad mini 呢
Apple TV 可以同時駁兩對 AirPods,夜晚睇電視唔驚嘈親細路
呢個重點,始終有公司買mac為外型,裡面都係行Windows
Apple TV係用黎做智能家居 唔係拎黎睇電視
係囉
我有次諗住用bluray 機睇戲
一開先發現入面無碟,bluray碟要分開買
又打稻草人
低級引戰
?
無記錯 apple tv 2nd gen已經可以咁做
除非你係mirroring
係 mirroring
無touch mon玩咩game
仲有now e 英超西甲要射去 apple tv 4k先有4k (chromecast無)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞