Apple 4月發佈會後3大仍未停售嘅考古產品

154 回覆
150 Like 6 Dislike
1. 21.5” iMac (2017)

https://www.apple.com/hk-zh/shop/buy-mac/imac-imac/21.5-吋

現存唯一一部唔係 Retina Display 嘅機 (Full HD)
配備雙核7代i5,8GB RAM,256GB SSD,無獨顯
僅售$8499

2. iPod touch (7th gen)

https://www.apple.com/hk-zh/shop/buy-ipod/ipod-touch

真細機撚最愛嘅 iPhone 5 外觀(4吋mon,無 Touch ID)配上 iPhone 7 嘅 A10
32GB僅售 $1599,仲有128GB同埋10.2” iPad 都無嘅256GB揀

3. Apple TV HD

https://www.apple.com/hk-zh/shop/buy-tv/apple-tv-hd/32gb

發佈會後更新咗個 remote
部機仲係用 A8
得返32GB,64GB停產
32GB僅售$1199,比全新 Apple TV 4K 32GB平咗足足兩舊水
其實呢舊嘢有乜用, 試過電視用apple tv APP,
入到去睇乜都要俾錢
無用
新既電視都內建Apple TV
係囉係囉
免費就最好,睇tvb啦
係部電話經APPLE TV 飛去電影度睇.
咁本身都有電視都有app
唔明做乜要俾千幾蚊買舊嘢啫
ifan已經痴左線
電視有apple airplay, 即係又冇用
明白, 唔該晒
係喇係喇
電視嘅硬件一定永遠都支援到個app嘅更新啦
始終係 Steve Jobs 仲喺度(2007)嗰陣嘅 design
淨係2009由16:10轉16:9同改 size(由20” & 24”改為21.5” & 27”)
同埋2012拎走光碟機改薄,個樣基本上十幾年無變過
好似Netflix YouTube 就算好似你咁講 支援唔到app更新 咪一樣又係咁睇
更何況 電視app無乜幾可有更新 有更新我都未試過更新唔到
For 我呢啲屋企仲用緊10年前電視囉!不過我就會同Amazon fire stick 200蚊貨仔
連HomePod 睇戲
你睇黎睇去都係Netflix youtube咪ok lor
你接受到咪得
我淨係知google ,apple都有出device 駁電視
用緊smart tv有乜app係 就咁電視唔得 要駁apple tv先得?
Smart TV有內置Apple TV app只係最近一兩年內先普及既事,而且唔係部部有
另外有情況你未必可以用Smart TV,例如projector,普通mon
佢可以行apps同games係一件事,不過唔係咁成熟 / 無咩人理
最主要d人係用佢黎鏡射iOS
Apple TV mirror Iphone Imac ipad
當然電視內建Apple TV 一樣做到
加外有forum 話apple TV 個netflix 電過電視 apple TV 仲可以接homepod airpod pro
似係夠用同享受既分別

基本上大多都係用airplay 舊電視就chromecast 新就本身內置
你睇啲咩咁高端呀
人地問緊如果用smart tv本身已經可以airplay/內置app
咁apple tv 有咩用呀關睇TVB咩事呀
Apple tv remote好用啲
Apple music
Apple arcade
Apple fitness
可以駁airpods
可以用iphone遙控
控制到homekit
哇 真係好有用笑左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞