而家啲女係咪唔興拍拖,寧願搵SP

376 回覆
968 Like 69 Dislike
正確,我有個朋友就係咁
成撚日上交友APPS搵賓周
正常女玩交友軟件都百人斬啦
拍拖不斷換仔同sp有乜分別
交友app風氣問題 但講真有性冇愛嘅關係不要也罷希望樓主揾到個好對象
正啊
你確定sp唔會受傷?
年中見唔少女沉船
咁係佢沉咗船先受傷
要知道本身SP心態係唔會建基於愛情
講到個個男人都會偷食
7-8分仔?個分打返個7折就差唔多既
一開始係咁講
相處落女人特別易沉
同意呀!

會受傷其實十係因為兩邊expectation 有差異
往往高啲expectation 既到方就受傷
成個過程casual啲
其實就正正冇咁易令其中一方受傷
始終兩個人係夾既,點樣開始最後都會係埋一齊

其實普通既約會就正正令人有好高既expectation
因為一約就已經暗示左對方有意拍拖
但問題係咁正式既約會大家都客客氣氣好難深入認識對方,同埋又要好似跟住step 落
又要估估下對方點諗幾時下一步
又怕約會果陣做左啲咩對方唔鐘意
而且最重要係好多約會都搞到不了了之
嘥時間嘥心機,期望後又失望

倒不如大家隨意啲赤裸啲相處
享受性愛(加上性係情侶關係入面係極重要,試左夾唔夾先再諗下一步)
好多時上完床你都會吹下水(當係新識既朋友咁)
睇下電視食下零食先走,咁可以自然啲了解對方
唔啱feel又可以就咁sp 算甚至byebye 下一個
No hard feelings.

咁樣反而冇左果種要扮靚靚
要注重言行舉止去約會既束縛
反而個人自在啲
亦都冇左因為覺得「都約會左幾次啦,應該要下一步」既諗法而同一個唔算好有feel既人一齊
更加唔使講最慘係有啲人約會一大輪
終於到一齊左,之後上床先知唔夾
但又唔想分手,大家繼續嘥時間
拖得愈長對對方傷害又愈大

真係不如一開始輕輕鬆鬆,唔好咁多期望同壓力
同埋性事夾真係會拉近兩個人既距離
啱feel既自然會繼續見面繼續進一步認識對方
慢慢變情侶

未清楚知道SP背景之前 咪無套
我係對方拍過三次就一定bye
咁好彩佢哋唔係拍拖
依家啲中學生九成冇sp都有拍過拖 不過係兩個禮拜散嗰啲
你寫得好好,夠具體化

絲打意思係由SP一齊沉船變情人
定非SP但由性開始before 拍拖?
其實幾好,唔靚既女咁快諗通都係好事黎,起碼享受過先
我次次都係吹大
我無拍過拖,成日都話自己拍過1次

如果對方係player,拍過5、6次
我就會同佢講我拍過3次
邊個話一約已經暗示有意拍拖
我指係普通公司/學校識人咁約
你走去單獨約個女仔出黎
你唔係有意想同佢拍拖?

當然啦我唔係話100%,係大部份姐
冇野係絕對
有愛嘅性同冇愛嘅性差別好大喎
就算單獨約都只不過想了解多啲
如果一約就想發生關係
我係女仔都會覺得個男係狗公

自問比較保守
接受唔到未係男女朋友就發生關係
兩個都可以既
因為認識方法都大同小異
最緊要係輕輕鬆鬆認識先
唔好咁快諗拍唔拍拖住
啱就留,唔啱就走,no hard feelings
[member]我同男友就係識果陣講明目的係做sp 既
但之前識其他男人多數係以下方法[member]

姐係一開始淨係好簡單約出黎飲杯野食個飯睇下基本盤啱唔啱key/嘴形/feel
然後啱feel 咪試下上床先
啱既咪慢慢變sp ,再睇下到時相處成點
換得密 愛極有限
玩襯交友app反而係啲樣麻麻嘅女會玩得放啲基本上flirt兩flirt已經可以食用
反而好樣少少個班就要dup多啲時間呃呃氹氹做場戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞