而家啲女係咪唔興拍拖,寧願搵SP

376 回覆
968 Like 69 Dislike
屌你呢啲個別例子就唔好茶毒世人
大把人玩到沉船變肉便器 玩到有性病 大肚經手人係邊個都唔知又有 仲要鼓吹呢種風氣
有無諗過係你自己有問題所以識親對方都會搵第二個
物以類聚人以群分
咁點解女唔得
呢種心態好撚扭曲 出得黎玩十個有九個都不得善終
淨番一個就呃另一半成世 你良心會好過咩
認真你就輸了
唔會

因為分過咁多次手佢大把機會識第二個
但最終都係要同返我一齊

我明係因為我都係咁
分左手我都識過其他人
甚至試過overcompensation(因為好傷心,懷疑自己係咪唔應該由性開始識人)
識左個乖乖仔,我都好乖試下同佢約會先再諗上床
最尾都係唔夾,冇呢個火花同吸引力
最後都同佢講對唔住我開始唔到呢段感情/關係

所以我就話夾既話,最後點都會一齊

男 女根本唔同 無可能絕對平等
男人生唔到仔 女人都唔會有J插完人拍指羅友走左去
反女權就係男人保護你班傻西啊
你唔同意咪唔好做
人人有唔同抉擇

做足安全措施有咩問題
點都好過搵個唔夾既結埋婚生埋仔又要出軌又叫雞又離婚呢樣果樣
害自己害伴侶害埋下一代

佢地出事係源於錯既性觀念同埋唔識保護自己
幾多男人出軌叫雞唔戴套惹埋比老婆
你唔去講佢地鼓吹風氣?
其實你鐘意點玩真係無問題
不過希望你將來拍拖會講哂比你另一半聽
如果你唔敢講 其實表示你心中都覺得係錯
另一半接受到你既過去其實係ok 其他人都無咩資格出聲
一單還一單 我自己都反感雞蟲 但同樣反感sp 呢樣野 你同你男朋友有明確既目標 一致既價值觀 咁恭喜你地 其實係無問題
但問心有幾多人可以好似你地咁好彩修成正果 無好下場既唔會出黎四圍同人講 玩到損手爛腳又有幾多
但現實偏偏好多心智未成熟 見到你地呢d成功例子就有幸存者偏差 到最後出黎玩完傷過就後悔
總之點玩都好

第一要安全措施
第二定期驗身
第三女仔多重保護最好食藥
第四愛自己,保持健康生活,多做運動同有自己興趣(自己個人唔缺愛就冇咁易沉船)

不過係有樣講得啱係
沉船既問題
好多人心理唔識調節就易沉船
太desperate 既人會難搞哦
點解我搵唔到
珍 越多女明呢點就越好

利申 高靚仔大隻
真係 可以試下講故台試下水溫先
當故事咁寫又帶有啟發
唔洗理其他人點諗啦
一個地方有新意念衝擊下先健康
無明文指定拍拖一定要經約會食飯開始
有多啲新想法 香港先會進步
邊一方面都係咁話
慢慢諗下個故事點寫啦
follow左你先
巴打你d回應真係笑到我仆街
當然啦
我的確好幸運

但我只係分享我既故事同心態
鼓勵啲同路人
冇話100%成功喎

佢地心智唔成熟佢地會learn their lesson
咁你又講下人地咁諗有咩問題
又要留言話人好笑
你又有咩高見?
d仔唔係?
拍拖唔知為乜就真
好可憐完全冇咗愛情嘅內涵
靚唔靚仔都有機會會背叛佢地 咁寧願清清楚楚得性嘅關係 好過認真拍拖 拍拖可能又會俾人呃又要受傷 搵SP避免咗呢啲情況
果D唔要得
佢個fd ok 有無ig
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞