27歲仔「不務正業」一年贏6球

213 回覆
30 Like 145 Dislike
Day trade 牛市定熊市都搵到錢,你可以SHORT架MA
佢解釋唔到果d係盤感黎,冇番咁上下經驗學唔黎
一年30萬炒到6球
係,撇除佢真係賺錢既個point
佢開班教你,你明唔明係一個問題
佢能唔能解釋到自己既trade,都係另一個問題
巴打真係殘廢得好暈循
條友賺錢
老母 : 叻仔,不枉我努力湊大你
股民 : 好撚勁
連登仔 : 佢D炒股方法好勁,好有分析

條友輸錢
老母 : 廢閪仔
連登仔 : 上埋哂D乜撚野班多鳩餘啦,叫佢聽日估升定跌都唔知啦
股民 : 抵撚死
班友好撚痴線 好似開班教人=呃人咁

NO RISK RETURN 做埋有咩唔好?

即係 你有10蚊50%機會 會變100蚊
同你有10蚊100%機會變20蚊
上者有風險高回報
下者0風險

咁WHY NOT BOTH
咁你喺佢角度諗,對佢嚟講一定係好事

不如諗吓佢上堂教嘅嘢係咪真係work?我諗大家都係質疑呢點啫

仲要樓上所講嗰啲所謂嘅盤感,根本虛到傻
哦⋯你講緊$25美金嗰個嘛
果班人賺一二百蚊就話meet target

個谷主賺訂閱費仲多過自己炒
其實行內不少人笑鳩佢

你中學老師教你嘅嘢係咪真係work
都要睇你嘅能力吸唔吸收到既
如果唔係真係人人會考30分
係賺到錢既trade入面,佢有1/3既賺trade係盤感,另外果2/3有根據(5分鐘圖形態、price action同埋tape reading),係就係賺到既,不過佢捱價都捱唔少,玩唔到佢咁進取

至於work唔work我諗你要睇完佢live再決定佢風格岩唔岩你 我就唔係好岩所以冇報到
牛市股神
我讀中學要課金?

你覺得兩個例子可以做比較咩
我想講睇吓本身個人吸唔吸收到姐

革sir 20萬上1000萬都未開班
個解釋就係大牛市
goodest logic
錢冇人嫌多,既然識炒點解唔賺埋?
你咁講不如問"誠哥咁有錢點解仲要繼續賺錢?係咪佢其實賺唔到錢咋?"

利申:上過佢free 班,唔覺得佢識教人,但唔會質疑佢實力,炒得起係搵到套啱自己既方法,唔係人人學到
搵到錢就金融才俊 輸就賭仔
咁呢個係佢嘅能力/學生吸收能力問題

但呢樣嘢本身冇錯

我都唔知佢教成點
瑞士山區肺之中,哩個真係駁唔到

利申非打手,上面仲有班小學雞話人賤又笑9人我笑而不語
人地咪解釋左囉,炒股有風險,開班冇風險穩賺不賠,股票市場係零和遊戲,佢既成本就係佢既炒股技術同時間,教識十萬個炒股專家對佢完全冇影響,又唔會分薄個餅,有錢賺點解唔賺?
好簡單,冇風險每個月幾萬落袋你賺唔賺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞