27歲仔「不務正業」一年贏6球

213 回覆
30 Like 145 Dislike
冇佢地輸錢,day trade點會嬴錢
上年同今年年頭成日日內爆單邊, day trade/scalping係會易執好多,
如果本身有玩開day trade/scalping, 上年咪容易賺大錢
講真哩啲都係三分實力七分運氣,有咩好學

人地幾撚勁既股神都要靠長線同本多去分散風險

以小搏大只係靠-6
人地就係要做訪問等多D人知
佢之前開live 有講過炒左幾年,輸過身家,再炒返起

唔好唔啱聽就打手,我係上面都講過唔覺得佢教到人,不過我唔會好似連登股神咁乜都屌,永遠唔識欣賞其他人
應該當佢補習老師咁 唔通個個補完習真係5星星咩 你get到嘅咪賺錢
我睇過佢live 好幾次
佢既方法唔啱我,我都對day trade 無興趣,因為心理壓力太大,判斷要好準確,自問做唔到,所以我自己只玩option,網上都大把方法可以學到,唔洗靠上堂

要上堂我會選擇俾錢上mark minervini(即使貴十倍),不過唔上唔代表土砲day trader 係冇實力,起碼叻過絕大部份得把口既連登廢物
日本平民股神「CIS」超神秘 20萬炒到17億 散戶必學5大投資守則
https://lih.kg/2473443

呢d 係咪-6
咁佢有冇開班
勁到癲
笑到仆街
睇下d袋錢落你袋啦傻閪
副業呢d冇人嫌多
開班 出書 上財經專欄
下下都用賺夠想俾其他人賺下呢樣野笑鳩人
俾人笑你無知咋
你返學學既野都未必真係work (for you)啦
試下計供成一年收既學費就知開班真係發達,發過豬頭嗰隻
個市依家牛市 市旺佢都搵到食既
但靜多少少佢已經好難賺, turn 錢亦好貴

市旺係指成交量好大, 唔關升定跌事
大熊大牛大波動day trade 先搵得多,
所以佢12月咪無咩點賺
全職炒股都仆街 明明散戶已經乜人都冇呃
坐貨咪無效率lor
反而佢d 直播同教班錢真係收到fatfat
月入已經幾十萬 全靠大家既幫忙

利申睇過佢第一個月既live
連登仔 只會sh 泡沫 溝泡沫
佢電腦套野可以邊度搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞