27歲仔「不務正業」一年贏6球

213 回覆
30 Like 145 Dislike
都係,但其實咁做都冇壞,同埋佢真係好勁
1. 自己贏(賺到錢交少左稅)
2. 捐profit幫到人(佢大可以唔捐,將d錢拎黎買野)
運氣當實力
屌佢啦,睇50年
佢教足十年都未必有一萬人學得識啦
個sample咁細
咁又唔係,當你Breakout trade,要有volume先有用,唔係就變左假BO,咁多左人睇住個breakout黎買,變相breakout大力左...

不過美股市場咁大,比你教識左香港既10萬人都係無意思,大家都係要睇美國果邊volume做人,果邊冇人玩隻股你香港果10幾20萬人玩無意思 所以根本唔會分薄利潤
香港區山肺
滾雪球
話搵信徒接貨果啲真係弱智
美股市場深度世界第一
一隻tsla既成交額已經多過港股啦
你咁講冇用
以連登仔logic
你做果樣野搵錢就只係可以做果樣
搵到錢就應該退休
唔駛做先證明你有錢
所以其實誠哥係連登仔心目中
只係個做到90歲都未退休既廢老
你應該賺好多?
賺夠 想益下人
睇晒佢講咩先,佢有貼倉?只係睇到佢當日就輸囉
ark今年咪就係又跌到輸比被動指數
一直升既垃圾都可以daytrade贏
問題係sh贏更多者
人人都岩day trade咩,再講day trade都分風格,有人long bias有人short bias有人會take high risk捱價有人風險極低但回報都偏低,shiba果隻憑盤感加風險極高既玩法唔係人人岩 佢係勁係有料,但我冇膽跟唔到,玩唔黎
其實開班仲好過自己炒,又 穩定, 成本又低
當你1個月開4班, 每班20 個人, 每人7000
1個月都56萬, 扣埋本 點都有50萬 一個月
同埋開班唔代表教曬你所有野, 遲下開過進階班又鋸多筆
唔會係完全先天
一定要係市場累積經驗先有用
勁秋
你呢種logic真係好撚弱智
同d on9 話人睇淡郁d就要all in put一樣咁on9
少d咁低質既討論我諗大家會開心d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞