Guild Wars 2: 準備有新資料片 (附新手教學) [5]

306 回覆
20 Like 3 Dislike
一粒做唔到依個效果
預返四粒以上差唔多
本來都想問,5個部位咪做不同效果....

Peerless Infusion, Raid 限定?

好煩呀.....
有無香港人用paypal買dlc.....出事?
有冇新LINK
回鍋完全唔識玩 求教
真係好鬼古惑

Living story 3 賣 128 Gems,但唔包 charpter 5. Flashpoint

接近skip左成個halloween
新手想加入
鍾意打raid但好少資料有講
新手係要升到爆lv再搵公會組團打?
有無野團/隨機副本依類野?
唔記得推
RAID要升到80再攪一套粉裝先有入場資格
資料上網其實好多
如果想睇中文建議係DISCORD入手
或者蝗文但唔建議

LFG搵野團 但新手應該好難搵到人帶
野團最低要求都要經驗
極少訓練團會LFG招人
所以都係建議DISCORD入手
睇下有冇新手團或者有人帶同教打
可以PM DISCORD Link?
(官方日子) November 22 擴充包特價, 擴充包+living story 的組合包將會上架

https://www.guildwars2.com/en/news/black-friday-deals-discounts-on-guild-wars-2-expansions/
有無link, 上面個條失左效
用pccw lag到玩唔倒
我都係用PCCW,呢個星期勁順無問題
但世界盃果2個星期有時會三四千ping.朝早經已開始質下質下AB同teq一定會斷線,離晒大譜
仲有無人玩
爆完EOD就棄左驚
我多數玩wvw
隔咗5年再玩,極度迷惘
玩返就建議解鎖、探索摸熟翻門路先

第一步可以解鎖騎乘,例如解鎖skyscale +升滿skyscale技能(幾乎適用所有地圖)、roller beetle (賽車)、warclaw (打 wvw必要)其他睇情況、skimmer 潛水功能

無解鎖等定騎乘可能會比較難去某啲地圖位置/打活動要出多啲力去跟其他玩家既節奏

其次可以補翻故事/解鎖相應既活動同地圖,完整故事順序:
🔹個人故事 (Level 1-80)
🔹Living World 第1季
🔹Living World 第2季
🔹Heart of Thorns
🔹Living World 第3季
🔹Path of Fire
🔹Living World 第4季
🔹The Icebrood Saga
🔹End of Dragons

第1季 、The Icebrood Saga、End of Dragons係呢5年新出既,附帶有新meta event/功能/據點

如果想打副本類 fotm 都仲係熱門,另外有普通版既strike mission (直接打boss 既小副本)
係咪有啲公會/群可以入?
我以前入果個 guild 全部瓜哂
呢個post頂 Jaga 公會仲活躍的,有discord 你可以試下

我宜家個guild 都死晒,有時自己一個玩公會任
個標題仲係有新資料片
雖然真係有新資料片
8月
Discord 死link share出泥OK?
玩到30LV左右, 想問問爆左LV同劇情之後有D咩玩? 如果想繼續單人係咪END GAME咁濟? 定開新手試唔同BUILD?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞