Audi Q3 新車

120 回覆
3 Like 8 Dislike
當Autopilot 😎
不過只行到直線
香港地冇咩需要
同住大西北去九龍,但咁多車好難定到速
連登車台問呢啲
個個加小小扮代表你預買Q8啦
係叉電呀巴打
真,呢度個個都係雙氣袋sales
越諗越覺得audi q3 齋到 無論 35 45 都好搵笨

上網搵到
其實bmw x3 同 Benz GLA 都好似齊配備過q3
仲未必使咁貴

X3 雖然係baseline
https://offers.bmwhk.com/onlinereservation/upload/catalog/X3xDrive20iAG01SEPL21_17bnt2.pdf
見網上優惠$489k

Benz GLA200 我自己計過
新稅加埋 multimedia plus 都應該around $470k
https://www.mb.zungfu.com/standard-equipment/GLA-FL/
咁當然動力差啲又頭驅
但我對動力要求其實又相對低啲
cruise control 唔係好重要
香港地 就係高速都要成日收油
XC40啦唔洗諗啦 去試下
我知,包晒新舊咁解
掉返轉寫35/30囉
真用家出現
用X3比有啲怪
上兩個月賣42萬
同巴打個名一樣 咪係囉
X1未改款 你鐘意得Q3個籠就可以rule out BMW先
我自己係純粹因為唔鐘意鼻哥窿所以不了

GLA去紅磡睇下囉 女朋友唔識車都話張櫈不了
成架車只係A class拎高左 而墊高果嘅野嘅Quality真心比起Q3/XC40都係差啲

Q3/XC40試車啦 啲safety system佢地會試比你睇架啦

其實我最後買左Model 3 本身都覺得咁細架車唔洗lane keep/camera/360乜柒
但係而家架車易揸到一個地步係真係唔撚洗自己郁
好撚Cyber好撚屈機
所以真係試揸完先知兩架車比到咩感覺你
可能最後淨係避震已經幫你揀到心水呢
架車長keep 就買大馬力啲,遲啲你就會覺得150ps唔夠喉,成日想換車
睇x3純粹因為價錢同q3差唔多
X3又唔係大架過q3好多

不過個人都唔抗拒bmw 嘅
係之前去過showroom 睇過x1 俾佢內籠嚇親
完全唔似2021新車,同幾年前嘅設計冇分別
講科技感點有得同Tesla 比

其實過兩日會試Q3 就睇下佢俾到我咩感覺 係咪真係咁齋
你係鐘意suv? 其實好多功能都冇用

如果買35係好快會想換車
X3 同 Q5 同級嫁

X1 舊正常,過多兩年都大改款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞