Audi Q3 新車

120 回覆
3 Like 8 Dislike
學你話齋
Q3 35 個齋到乜咁
如果連動力都冇埋
咁其實就係一架換皮Golf...
換皮Golf要380k
其實A4只係扁所以望落長
實際上只係比Q3長廿幾cm, 一隻手位咁大把
但係A4先係真Audi
A3 Q3 呢類係換皮VW
45 or A4 avant
35唔會揸得耐,信我
但成日係街見新舊Q3都係30/35
好少45
cruise, hill 已經廢廢地
冇幾可會用到
360 就ok概
撞少一兩次都值回票價

俾多十幾萬多80匹同4驅
快又唔夠人快
又唔夠好劈
個人覺得35好過
個陣45邊有咁平起碼50定60左右
我個人就覺得馬力黎講,35其實已經好夠
我之前揸a3 35其實夠用有突,當然應該q3 35重啲會慢啲,但係新車馬力其實真係夠做,一般加速cut線爆一爆都夠哂,比我既話只會考慮啲option係咪真係值而去決定點買。

不過當然仲有講緊啲駕駛感,q3 45好似係行Audi果隻四驅qxxxxx唔識串,老實講我未試過,你睇下可唔可以約到試車試埋究竟45呢套馬力同四驅你係咪真係有需要
當然如果計錢既話要考慮埋q3 45對日後既牌費同油費都貴啲
呢代新機整到無線啦
q3 35 好似係乾7不了啦
45 先係濕

同埋買45 緊係買sports back 靚仔好多
應該話會為左個sb 而買45
巴打都岩,乾7如果真係要揸又真係要錫住揸
雖然我話我之前揸a3 35都揸到3萬幾公里
但上網都好多人話波腦壞
仲乾乜鬼全部濕7晒
代理仲入緊有線有乜計
早排S3做特價, 500K可以試到S喎
出去搵人搞
搞完踢保
之前大昌就搞邊 part 就邊 part 冇保,咁車機唔洗保啦

人哋新牌出車咪搞9人啦
426K > 526K 加成10個
S3賣426K係幾時既事

你二手車囉
咁都叫搞9人

咁淘寶囉,有隻 usb 轉 wireless
個人意見 你加完啲option之後負擔到嘅話就一定要加
因為第一會令你會更鍾意架車
第二以防你心郁郁過兩年又想換車
第三啲有用嘅功能例如360parking, 主動安全係一定要加 因為過5年後當全街車都有依堆function而你架車無嘅話一定會影響你賣車嘅價錢

想問35TFSI加哂你想要嘅Option之後幾錢
45tfsi你有咩option想加
例外題外話香港係咪得45tfsi有得揀sportback?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞