點睇過氣樂隊Supper Moment連Rubberband開show都唔敢蒲頭?

164 回覆
230 Like 20 Dislike
C Allstar 的釗峰 安仔同監制都有去wor
連登仔: 林家謙 應該唔係藍,因為我仲要聽
由2013反國教出機械人一路賣抗爭賣左7年都唔計?
嗰陣有個專訪問佢地係咪由溫情轉做社會不公
仲喺度講咩造歌要對得住自己

我以前都鍾意聽佢地啲歌
本來亦都冇要漫罵嘅意思只係睇佢地唔起
不過如果走到台灣仲繼續賣熱血講不公義,應該會發展成討厭
我又係好奇 點樣賣抗爭賣左7年
靈感床 大丈夫 風箏 幸福之歌呢啲咩歌黎

Btw 講得出最後果句 都可以肯定你無聽過隻新碟啦
RB都狠批濕鳩毛文背棄搖滾精神,RB都係咪鬥黃/連衞兵?
出賣靈魂嘅樂隊,聽唔聽都罷啦
香港咁撚多主流樂隊,點解淨係得隊濕扒俾人屌到一棟都冇?要鬥黃點解唔鬥埋RB?唔鬥KOLAR?唔鬥DEAR JANE?就係因為呢隊垃圾BAND喺自我審查方面行得最前丫嘛唔好撚再同我講咩SUNNY有去遊行、呀達叫人登記做選民啦,簡單叫佢地講句香港人加油都唔撚夠膽啦重有咩好講先唔好撚提佢地19年之前賣左幾多年熱血,基本上大家都唔係想要求佢地做D乜,唔通RB又有上過前線咩?大家只係想清晰知道佢地唔係企喺建制果邊,用佢地D歌同影響力鼓勵下同路人,呢D咪就濕扒避而遠之,但RB一路堅持做緊嘅野囉
算啦 連遊行都證明唔到唔係企係建制個邊 仲有乜好講
就算講完香港人加油 咪又話唔嗌光時
講左咁耐supper唔係sell熱血 又翻去原點鬧佢地販賣熱血
根本supper就係罪
做咩都係錯
唔抵得supper咁紅咪不斷抹黑佢地
想拉佢地攞黎
同埋呢樓上個位串好KOLOR個名先啦
都未打狗

遊行扮哂黃
咁佢地d廣東歌係好聽既
仲係KOLAR除左無盡同機械人之外仲有邊首係熱血呀請問,聽多啲歌先出黎柒啦咩叫大家唔係要求佢地做D乜?根本你地就好撚高要求!唔好撚同你講sunny去遊行,阿達叫人做選民?咁都叫唔清晰知道佢地唔係企喺建制果邊,你知唔知自己講緊咩?咩叫各有各做不分化不割蓆,原來全部都係得個講字~係咁逼人要表態係我地追求緊嘅野?連衛兵真係同中共一撚樣
你一定好有品味
打手唔回應下RB?學濕扒扮睇唔到?
有咩好回應 佢地又唔係唔出聲
係你地唔當佢地出左聲咋嘛
supper隊垃圾潛左幾耐
出左咩聲呀?睇過?
過多排分分鐘有打手話見到SUNNY上過前線打狗
濕鳩個bass都有人話佢係狗仔嚟

利申: 中同
跟住佢地就會又重post返九十幾年前影住人地遊行張相,同埋叫人投票張相(其實葉劉,馬蹄露D都有叫),就佢哋做咗幾咁多嘢,係你睇唔到
已經笠撚左水啦
咁得閒24小時mon po咩

因為遊行係好耐以前又唔計
真係唔知係咩理論
同埋原來依家對場運動嘅付出係要逐樣計
仲要唔po出黎就等於無做過
都係個句 supper做咩都係錯架啦
問你出過咩聲呀
無就縮番入個西啦
個日做gym睇到callstar都有上tvb
唔通佢地又係藍咩
宜家咪話緊你地唔當遊行係發聲囉
如果遊行唔算出聲 咁200萬人算咩
遊行咪就係邊打緊訴求
張相sunny自己po出黎 咁都唔得
仲有supper個排出show嘅歌單都好明顯有揀過
繼續將個龍門搬黎搬去啦 on鳩仔
咁得閒批鬥supper去記熟黃到金嘅KOLOR點串先啦
已經笠撚左水啦
咁得閒24小時mon po咩

因為遊行係好耐以前又唔計
真係唔知係咩理論
同埋原來依家對場運動嘅付出係要逐樣計
仲要唔po出黎就等於無做過
都係個句 supper做咩都係錯架啦
問你出過咩聲呀
無就縮番入個西啦
宜家咪話緊你地唔當遊行係發聲囉
如果遊行唔算出聲 咁200萬人算咩
遊行咪就係表達緊訴求
張相sunny自己po出黎 咁都唔得
仲有supper個排出show嘅歌單都好明顯有揀過
繼續將個龍門搬黎搬去啦 on鳩仔
咁得閒批鬥supper去記熟黃到金嘅KOLOR點串先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞