醫保揀AIA定保誠

188 回覆
6 Like 18 Dislike
問多少少姐
係想sell你就唔係連登sell啦 俾多個reference出嚟又起晒鋼咁 睇自己需要啫 你覺得個plan傻9唔代表其他人都咁諗㗎喎

問多句打咩石膏要50萬?想試
開po講緊高端醫療呀 你sell個plan得50萬叫乜高端呀? 睇好題目先入嚟吹啦, 廢西入黎R生意仲要sell d 50萬爛plan
睇癌症保障,私家醫cancer 洗你一百萬真係唔出奇

其他病好少話會洗你成百萬
買得高端緊係想大小保哂
搞笑之前個po先講完我做保險靠屋企人單都個個月淨袋至少20萬 洗入嚟R你千幾蚊佣? tg都冇留都話我R生意 咁巴閉自己分析完去買啦 上連登問托咩淨係識講粗口鬧人就以為自己真係高端
保險就係比你呢啲人搞到臭哂朵
我幫啲客claim得足你都吹我唔漲㗎喎 同啲客frd過夾band點解會臭朵
我唔係話你搞claim到做到唔好。但係大家係到認真討論緊,你話比多個選擇比大家揀,當然冇問題啦。但當大家都話有唔好同唔需要嘅時候,你可以去解釋,格硬黎嘅話,就有啲肉酸囉。

最後都祝你拎到MDRT啦
我冇格硬嚟喎我都話個plan唔啱嗰位巴打啫 但係有其他人唔係咁諗 只係睇唔過啲人開口埋口就話人廢9廢西啫

多謝巴打祝福 不過我MDRT咗啦
講到尾咪又係自爆係agent, 猛吹FWD有幾好就知你想hard sell自己生意啦~
仲要sell個50萬額岀黎扮高端plan
岀去呃呀婆啦~ 咪阻住d有心分析想買高端醫療既人
我一早講咗我係agent是咪唔識字
想知你啲屋企人幫你買左啲咩
融資 儲蓄 危疫
Fwd 個保額到喉唔到肺如有公司醫療保險/ 本身有一份細額都可以諗下
唔買
冇病冇痛點解要買
Pure A&H product 點會買Life公司
以前細個都係咁諗

我做完保險公司hotline staff 睇啲客claim case 先知,私家醫cancer 可以洗成一百萬

當然你唔買都無問題,去睇政府

買左就多一個選擇

買保險真係要無病就買,有病先買就唔保你

利申:唔係agent, 我無佣收,純粹分享個人見解
自願醫保都係推出咗兩年左右,保險公司通常話頭兩年屬於early claim,會check得比較緊,所以可唔可以講下claim咗邊類型疾病?想知fwd係咪咁鬆手
可唔可以講下claim過咩?
我嘅醫療客全部都係身邊後生嘅frd claim親都係運動受傷claim緊急意外

得一個女仔frd試過嚴重啲claim小腸氣 要開刀
高端我揀中壽 每年最多保障1千萬
有咩大件事, 今年保完下年照交保費照保1千萬

個PLAN全私定房
如果到時住半私家唔住全私家 仲會每日比返住院現金比你

利申 : broler
一定要 仲要買full cover 果隻 因為後生都通常都係做運動意外整親
下好撚慢啵 成日要補交呢樣 果樣文件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞