醫保揀AIA定保誠

188 回覆
6 Like 18 Dislike
有冇FWD agent?
我問過係包埋意外既住院同手術費架喎
之前做過保險,經驗分享
AIA同保誠產品都接觸過
保誠嘅理賠條款係比較寬鬆,比較人性化
其他細公司唔會考慮,理賠條款仲難
除非而家有大變動
否則我都會傾向選擇保誠
保誠係核保難,理賠易

AIA係核保易,理賠難
medical搵bupa 啦

同意樓上講
axa申請易理賠難
pru 申請難理賠易
更正係aia
AIA唔係可以唔限醫院同醫生咩
樓豬你指aia限網絡醫生係指咩?
正常唔係間間睇完都可以claim架咩
睇佢網絡醫生就claim得足,自己出去搵醫生因為醫生報價有可能加大,aia會賠唔足
下 但尊顥唔係全包架咩
點會賠唔足
醫保FWD啦唔洗諗 每隻case 50萬冇細項全包 仲要首年免5個月保費 抵屌到傻

唔係想r生意 純粹覺得FWD冇得輸 有興趣自己去了解多啲
50萬一個唔覺意生cancer邊到夠
仲要係咁復發 同埋認真醫保一買就買成世
得第1年有得平首5個月真心冇乜用
AIA 網絡醫生其實可以話係一個伏
如非射波 我諗你都唔會去睇卓健果d啦
老can有extra保額 total 85萬
平5個月好過冇啦 慳返幾千買到部電話
不個都係俾多個選擇樓豬啫
icccc只係聽落有D搵笨
因為醫保一定係趁後生買
而後生醫保個保費又勁平講緊可能一年都係3000幾
佢平得5個月連小米都唔係好買到
咁價錢呢啲講真間間都大同小異㗎啦 有discount咪當係bonus 不過以一個agent身份嚟講公司份易衛你好易claim啲客睇醫生 我字都唔洗寫多隻就批咗筆錢 慳水慳力
ohhh易唔易claim我就冇研究開
只係覺得買醫保呢D咁切身既野真係唔應該畀呢D小優惠影響到
85萬,係復發嘅時候claim定係每一次都係85萬
For cancer每保單年度每傷病 extra 35萬
復發要睇幾時復 同一年度就係喺原有嗰85萬度減
如果已經跨咗年就再重新計過85萬
係唔係永遠都係85萬
Bowtie 用家,claim得快

咁舊既post 又比agent 推返上黎?
係啊點解咁問
有爬我開既post應該都知各保險公司既利幤
見有條傻西agent係咁sell FWD 我見你無動搖就知你有爬文
死sell fwd 好但得50萬額叫咩高端醫療?
保我傷風鐵打定打石膏? 咁少額叫 團體醫療唔係叫高端醫療, 求其一個一期cancer都唔夠保,所以唔洗再聽傻9係咁sell FWD
問多句,問多少少組
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞