終於明點解港女世界第一黑人憎

480 回覆
6861 Like 93 Dislike
利申 非針對所有港女 有好多港女都係好好性格的
純發洩po

小弟從事飲食業 遇過唔同國家嘅女客人 好多性格都好好(尤其日本妹 就算英文唔好都會係咁講thank you)
係得港女嘅西客個案特別多

今日一對香港情侶黎左餐廳食飯
個港女食飯個陣除低左箍牙牙套跟住用紙巾包住(wtf唔係應該用盒咩) 食完飯唔記得戴返就走左
很不幸地比我地一位執檯同事當抹嘴紙巾掉左
臨收工之際對情侶狗衝入黎
對話如下: 港女=
:你知唔知你地岩岩掉垃圾將我個牙套掉左呀?(語氣極差)
然後兩位同事急急腳摷垃圾桶
:我唔理呀 我今日一定要搵得返 你知啦 箍牙呢啲嘢(語氣繼續極差)
同事幾經辛苦摷到個牙箍 清潔完比返佢
然後好聲好氣同佢講 幫你做左簡單清潔 翻去要再洗
:(翻白眼)洗咩呀?都唔會再戴嫁啦!
excuse me???
咁你又要我地搵??
自己唔小心整唔見幫你搵返仲要咁差態度??
後來先知係為左去配返一套
但係我都有箍過牙 牙醫個度其實係有牙模record的
唔知條女係堅on9定找晦氣啦

後續就係同事提醒左句記得下次執齊嘢 態度都係好好的
聽完呢句對狗男女就高潮啦
兜返返黎不斷屌我地呢句嘢意思係咪姐係話係佢地責任
(咁保護自己貴重物品梗係你責任啦大小姐)

然後最有意思嘅係個港男講左一句:
唔通你見到有人用紙巾包住個口罩你又掉撚左佢?
乜撚嘢邏輯黎
執檯見到口罩唔掉留返過年封翻利是比你?
宜家乜撚嘢事勢
點知你係咪播毒者 梗係拿拿淋掉左佢啦on9

總括
死港女係比廢柴港男縱壞曬條女咁蠻不講理都頂得順
最重要係戴口罩都咁樣衰 如果係靚女就無呢個po了
係我就撐你
如果我聽到隔離枱發生呢啲嘢
我實幫你屌返佢轉頭
把聲溫唔溫柔?
幫佢洗都咁串
個陣收曬爐 客都走曬
佢地係準備收工個陣衝入黎找晦氣
唔應該幫佢搵啦,比袋垃圾佢自己搵客漏低野好聲好氣個個應該係佢
西到
幫佢執返個位同事好慘唔該都冇一句
其實可能根本唔係要戴返
係唔憤氣要比錢配多副所以入黎搞事姐
扔撚左佢啦
仲幫佢搵

留名等睇條港女入嚟發癲
你講我先醒起
一句thank you都無
全程西到落尾
比我就屌柒佢
自己唔撚拎仲怪人
唔好用一個西女人代表唒全香港嘅女
港女還是很好的
都ok
但係典型港女公主病發個陣把聲
又西又豬好惡頂
點解唔同佢講 搵唔到
做乜要幫佢搵返?
所以我一開頭就表明唔係所有港女都係咁的
好多性格好好
例如我女朋友
我都試過包住左然後唔記得拎番,但我係勁唔好意思say曬sorry,因為紙巾包住當係垃圾好正常,係我貪方便
因為估唔到佢反應係咁
因為無人食完野漏個口罩喺檯面咁on9呀嗎
屌佢喇, 客唔係大哂
絲打係性格好好的港女
條女自己岸鳩點解係你地受氣
仲咩幫佢搵
用紙巾包住已經on9 仲要唔記得拎走
做乜唔屌7佢
佢自己問題關人咩事自己留低仲要用紙巾包
之前出街食嘢除牙套 都會放入盒就算唔會自己都記住拎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞