其實你哋真係信新疆有「種族滅絕」咩? (2)

159 回覆
12 Like 187 Dislike
咁你學術討論下點樣突然出生率暴跌啦
不撚知所謂 洽鳩cctoy低能仔你就叻
咁點解支那人有得住自己屋企,新疆人就要住集中營,集中營咁好不如你都去住下
仲有啲新疆人會上日本節目進行控訴
唔可以話呢啲人證係假
根據藍屍愛国小粉紅口徑 你身冇屎怕咩比人知你啲野
伊拉克有懷疑
所以新疆一定係假

都唔知歸納做
False attribution 定
Irrelevant conclusion 好
當年德國集中營啲人都以為只係強迫勞動,盟軍攻入去先知入面原來咁癲
我晚晚聽到隔離屋有慘叫聲
叫到好似劏豬咁
但隔屋主話係佢老婆既叫床聲 因為興奮過頭先叫得咁淒厲
但係佢老婆已經好幾年無出過門口
無人問到佢 只係偶然有人見佢口腫鼻腫咁出現係邊
但係隔離屋個屋主係個惡霸就人人都知
仲見佢日日當街打仔打到不似人形
咁我唔信佢講既野係好正常喎
佢話係 "以下為專業五毛嘅觀點", 無話係佢wor, 會唔會係誤會啊
前年衛星已經影到東突厥有疑似教育營嘅建築物
與其聽樓主講,不如自己睇,以下係鄭國恩撰寫嘅報告:

https://jamestown.org/product/sterilizations-iuds-and-mandatory-birth-control-the-ccps-campaign-to-suppress-uyghur-birthrates-in-xinjiang/

如果有心可以連佢嘅reference都睇埋,我睇開頭幾頁講嘅嘢都有reference
眾所周知生育率高係跨代貧窮嘅其中原因之一,出生率下降只係計劃生育政策下嘅效應。

喺此前少數民族係不受一孩政策所限,反省政策後決定仿效漢族政策執行家庭生育計劃,由此可見中國對各族係趨向平等對待。

對於家庭生育計劃,依個係扶貧計劃之一,對於提高新疆人生活質素十分重要,亦比之前嘅一孩政策有所進步同靈活,事關穆斯林一向一個家庭生開五六個,令佢哋生返最多兩個,對脫貧好重要。
睇到個名都知咩事啦,邊有五毛叫自己做五毛架,我只係角色扮演,提升連登討論質素
信 因為我女朋友喺日本留學識得一個新疆人 佢老母嗰邊嘅親戚就係經歷緊呢啲事
但其實唔駛一手資料網上大把證據
咩叫淨係得人證
衛星圖、影片嗰啲係咩
仲有新疆嗰啲鋪天蓋地監控係咩
趕記者嗰啲係咩

我諗唔信嗰啲就好似唔信721嘅人一樣
口講就係?你有咩證據
但問題條友係學者,學者冇理由唔知道做研究獲得第一手資料嘅重要性,佢仲要係博士
我反而想問你,點解西藏蒙古新疆香港一個接一個自治地方出事你都可以唔信
老實講,南京大屠殺果陣大部分人都唔響現場,你又點知道有南京大屠殺?

即使有目擊者生存到今日,你又點知目擊者有無講大話?

即使屍體都挖埋出來,你又點知道D屍體唔係後人偽造證據?

即使連碳檢測法都話係果陣時發生既事,你又點知道專家無講大話?

唔好話我無人性,我只不過用返小粉紅邏輯only
屌你老母5毛
仲有連引用佢文章嘅BBC都經常去新疆,但寫文嘅佢竟然從頭到尾都冇去過,新疆大面積起教育營之前已經開始寫,嗰時輿論情況一啲都唔嚴重,大把時間俾佢去考察都唔去
你都去唔到新疆集中營啦,殺人兇手會唔會比你去睇兇案現場?明知道表面證據對自己不利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞