2021 Second tier recruitment (2)

1001 回覆
2 Like 14 Dislike
Gt
垃圾公司就緊架啦,不過間firm仲有樣野抵比人插就係出手好撚低,見佢出post請人講多樣野,早幾年有識既人報佢advisory,佢big 4+Q開35-38K,又written test,又manager in,partner in,結果出offer比28K,佢即刻reject offer+屌柒個hr比唔到價仲搵佢in晒佢時間
回#951
有冇人聽過bakertilly 爬咗好耐文都唔見有人講呢間野
但見到佢都好似係second tier
Rsm risk advisory 點睇
咪撚入big4啦
根本second tier 先系學野ge地方
成班垃圾asso以為自己做big4就打晒飛機
當second tier班asso識得自己埋comp ge時候
結果班big4 asso bb做足全年只識cash and bank

利申 前big4
真系唔明點解咁多人吹湊big4
唔夠半年前rejoin second tier 而家m1 個人開心左 自信左
最緊要頭髮多左 開心仔
tg pm ?
大家如果mazars 同bdo 會揀邊間?
BDO
比上不足 比下有餘 應該second tier中排第二

歡迎加入sw大家庭 需要referral可以搵我
referral bonus你袋晒都得 反正我唔缺錢
有冇師兄知bdo fg入a1大概咩價位
其實果個bonus 係咪即係1個月人工?
但係冇理由a2得 15000$
有冇人收到rsm risk advisory grp in
咁a2呢?2萬?
唔知
有冇人知Bdo risk advisory a2 esg好唔好做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞