2021 Second tier recruitment (2)

1001 回覆
2 Like 14 Dislike
想問下如果做advisory 或者其他野 唔洗考icpa 無qp 咪低人工好多
有冇人要讀conversion可以分享吓
都要考其他野既...cia cisa...
呢間firm,想當年A1做過advisory,之後好彩winter batch入返big 4 audit,依家cv都無寫呢份工,驚個朵整衰自己,我敢講呢間野上至partner,下至經理,定係個HR head都閪撚到仆街,又唔教人野,suppose 你埋位識做晒

想講除非local firm vs 呢間野,否則乜部門都唔建議你入呢間
Risk advisory / financial advisory?
舊制補習出現就pass
Risk果邊,但都好多年前,肥婆做mic,佢其實無乜點,但個AM又唔helpful態度又差,學唔到野,遞信比個hr先極品,唔怪得條八婆係lihkg咁知名,閪撚到爆
其他staff都唔好得去邊,d technical又廢,big 4 d人係唔勁但正常過呢間公司d人n咁多倍
講學野一撚定係SW

in 西wing we trust
公司俾機會你學野 你地仲唔多謝公司?
俾機會你學野仲想出糧?唔洗你出返糧俾公司就應該要謝主隆恩啦
如果真係要揀 HLB定SW好
想問有冇巴打in BDO/RSM risk advisory?
或者有冇巴打係入面做緊可以分享下? 而家做緊audit 想轉field
會唔會真係慘到要係兩舊屎入面揀
HLB世界第一
幾時先有2nd round 消息
今日有
你收到啦?你係幾號見架?
69 first in
6月2 first in 都收唔到
講閪就兩間差唔多但講福利同technical 野 SW好過HLB啦
你同一日?
試下報hlb囉面試出得好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞