韓劇  哲仁王后(13)暨申惠善X金正賢討論區  

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
真 雖然仲有好多魅力位 但呢三個都係最吸引我個三個位
《30日challenge》
Day22:哲仁王后嘅3個魅力

1.演員

演技好帶動到觀眾情感 佢地笑我又笑 佢地喊我又喊
大家都做到本色出演咁 令人睇得好自然
劇組好歡樂 演員同演員之間嘅chemistry都好好 所以令我地成日ff

2.服裝,場景

每集都好期待佢地啲靚衫
韓服嘅顏色同場景都好襯 每次一wide shot都會wow一聲
tvn果然係裝修公司 每套劇搭個景出黎都以為真嘅咁
(可以睇番《一起去看tvn佈景嗎?》)

3.笑位多

就算係反派(?)都有啲笑點 唔會搞到好黑人憎
金左根食雪條抽籤同埋mama送短劍比佢 佢個表情
識係宮鬥同喜劇之間攞平衡 令人唔會覺得悶
每次sad嘅位都唔會拖好耐 例如話宗仔死咗,覃香假死同mama中槍 好快就已經解釋或者冇事 (因為諗起某D韓劇係sad嘅位停 拖一個禮拜 搞到我都好sad)

(純粹個人意見
《30日challenge》
Day22:哲仁王后嘅3個魅力

1.演員

演技好帶動到觀眾情感 佢地笑我又笑 佢地喊我又喊
大家都做到本色出演咁 令人睇得好自然
劇組好歡樂 演員同演員之間嘅chemistry都好好 所以令我地成日ff

2.服裝,場景

每集都好期待佢地啲靚衫
韓服嘅顏色同場景都好襯 每次一wide shot都會wow一聲
tvn果然係裝修公司 每套劇搭個景出黎都以為真嘅咁
(可以睇番《一起去看tvn佈景嗎?》)

3.笑位多

就算係反派(?)都有啲笑點 唔會搞到好黑人憎
金左根食雪條抽籤同埋mama送短劍比佢 佢個表情
識係宮鬥同喜劇之間攞平衡 令人唔會覺得悶
每次sad嘅位都唔會拖好耐 例如話宗仔死咗,覃香假死同mama中槍 好快就已經解釋或者冇事 (因為諗起某D韓劇係sad嘅位停 拖一個禮拜 搞到我都好sad)

(純粹個人意見

講得好好
服裝真係好靚,覺得古裝fashion要整得吸引比現代難好多
佢地著得好靚靚過現代
要繼續介紹人睇
接多套古裝啦
我都好想睇佢地古裝
一定要兩個再合作
真~~~已經成日介紹俾d fd睇
我逼咗個friend睇呢套唔好睇start up
startup為左fd真係要叫佢唔好睇
係咪又係雷聲大雨點小
男女主個人設都好唔掂去到最後好多人都飛男女主 淨係睇男二女二
係咪好似河伯咁
得家姐真係創業 笑到仆街
之前因為秀智差啲走左去睇 好彩冇
醒起原來哲仁係接檔startup
點解哲仁唔係netflix播 startup同接哲仁依家呢套文森佐都係netflix播囉,如果唔係應該仲hit
咪係囉垃圾netflix
買劇唔知咩準則
咪係
係角度問題定點 點解好似拖緊手仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞