啱啱唔小心drop左公司個table 你問我答

146 回覆
631 Like 16 Dislike
下次醒小小
夾多個熟手黎睇住
特別你啲新黎嘅傻9
用下個屎腦都知
無事幹唔會delete table
Info -> Version History -> Recover
此Post已完
樓主擺明係岩岩學sql講下啲inside joke想扮行內人
係,多數新手做完一堆野都唔知有commit呢個制
每個insert, update, delete都有record,實知係你做
真係返緊...
會唔會出名
知係邊個acc delete,唔好傻啦新人做錯野好閒,最忌錯又唔認同講大話姐
同埋正常DB都有分develop, UAT, 同Production
佢唔會比你搞production掛
低能仔咁都錯
執野執成點
執返起佢咪無事
唔用begin tran真係玩自己
我以前返成個月工先有role可以insert update delete
屌你9000行抄到抄到去excel 拉.

就算老細話真係要delete table. 老細會上身?
新仔返2日就畀你搞個db?你老闆個腦裝屎?
返咗三日工就畀個 delete right 你?
oh my god
睇開咩Database有Undo咁幸福
Sor冇做過以為係普通office野
做DB UPDATE都無VER CONTROL?
點會俾你攪production
你老細9成係Uat/production restore緊
下次小心啦
咁似我個frd 翻工第一個星期就碎咗份簽咗名既合約
你估間間有做version control
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞