呢度有冇人玩乙女game?

308 回覆
20 Like 6 Dislike
玻璃鞋個故事都ok架 係樓豬鍾意嘅夢幻類型黎
如果有一日出中文都可以留意下

故事大綱:
(憑記憶打 可能有甩漏)

從前有一座叫透京嘅城市,入面所有嘅野都係用玻璃製造,城市嘅上空好似個dome咁有層薄膜包圍住。呢到曾經被人落咗詛咒,凡係喺城市入面出世嘅人,只要踏出城門就會變成玻璃,如果想離開城市就必須隨身攜帶玻璃製品,而且一定要喺午夜12點前返入城,否則都會變玻璃。城市嘅中央有一幢壞咗嘅鐘樓,指針永遠都停留喺11點55分,冇人知道點解亦都從來冇人可以修理好佢。女主角就係喺呢度同阿哥兩個人一齊經營已故父母遺留落黎嘅鐘錶舖,因為出城嘅風險太大,佢從來都冇離開過呢座城市。

直到有一日,女主角準備訓教嘅時候,有個可疑嘅魔術師出現喺佢房間,可疑嘅魔術師將一隻玻璃鞋交比女主角,問:「唔通你就唔想見識吓外面嘅世界?如果係你,或者可以解除城市嘅詛咒。」

畫風可以睇下條trailer
https://youtu.be/KUyTaajMTFU
GS準備出新作喇
太虐真係搞唔掂
負底受唔住呢d刺激
我都有個陣仲有入錢俾佢
又係太耐冇上 佢話涷結左跟住就冇理
你咁講我又好似理解到
好似有啲男仔都鐘意睇兩個女仔咁
同埋講唔想睇隔離個男仔好有同感
呢個故事背景幾特別喎!!
直男表示憂漣最型
同埋聲飯陣容好強大
但啲畫風....
唔好咁...
有翼夢acc,不過好似好耐無新漢化

個畫風跨度好大
雖然頭兩集都唔係個個中意 第三集難得全員都幾好樣咁 第四集暫時一個都睇唔上眼
好鐘意otomate啲game
Norn9、amnesia畫風靚劇情唔錯
唔知有無人玩過心之國的愛麗絲,雖然間公司收咗檔,但女主角好搞笑好正

係咪姐係就黎移植NS嗰隻スペードの国のアリス?
想知評價如何

係呀
是個顛覆童話嘅game,有認真寫劇情
佢出過好多集,有唔同嘅平行世界,啲fans係會不斷討論劇情咁
女主角少少毒舌,鐘意吐槽人哋
會蝦某啲主角,但對住勁嘅人就會縮沙,好鬼搞笑,我好鐘意佢

好似係因為佢鍾意你但你溝第二個
守村嗰啲就唔使理佢啦
以前覺得隻game好好玩 努力完終於溝到意中人 好有成功感
而家覺得人生已經好攰 點解打機都要做咁多野去please人 我不想努力了呀
係咪我唔靚 讀書唔叻 著衫唔啱你口味就不值得被愛
*佢地隔咗一排就會有個炸彈喺隔離
蝶毒間公司啲game都好正
好似幾正咁我都鍾意呢類女主
我睇佢官網得6個攻略對象
平川杉山嗰啲冇得攻略? (但呢個cast...
第一眼淨睇人設已經無左上幾代青春既感覺
守村炸彈人
以前玩game, 男主角大過我
而家玩 我大過男主角了
佢仲係17歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞