[突發] UA 院線 突然暫停明天之後之售票服務

792 回覆
366 Like 9 Dislike
個期跟得返正常timeline咪做得住
依家滯後到不得了
上網睇撚完佢先上緊畫
好似Soul咁, 有留意開Disney+都睇左啦
果陣啲座位差唔多係平排
睇得好辛苦
Source?
我覺得 Netflix 係改變生態,對戲院係有影響,但最大影響一定係電視台

自從有埋 Youtube channel 後,傳統電視台仲難做
橙天唔係就係中資咩?
英文廢, 冇字幕搞唔掂
咁係因為聖誕新年戲院封咗兩個月啫
咁人地又唔洗做生意咩 on9仔
最緊要係搵到又唔會有得分,搵唔到又冇成本
而家係你緊張 多過人地緊張呀
分清莊閒未丫大爺
嘩我做顧客要諗埋佢有無得賺 你奴性都幾撚重喎
我入去睇戲 漏撚左野 你咁大間戲院無直線都算
我用哂辦法 盡快通知 漏夜 打去商場留哂信息佢講到實牙實齒 pass message 都係我錯?
連登仔鳩judge 真係威威 上少啲財經台啦

所以我咪話佢無服務抵執囉 原來做顧客 要識分莊閒
咁難怪今時今日 咁多野執柒
咁識做生意
如果前日買左下星期既飛咁點算?
係既係既 你失業係慘啲 ua都有打手 特登搵隻ac返黎 嘈我 無員工獎 頒返比你條柒頭 真係可惜啲 比粒膠block柒你接實啦
講真 當佢唔撚係戲院 有客漏野 責任佢一啲份都無?
我自問做哂 可限個份 但間客野 乜都唔理真係好撚過份
相信你份態度 係完全match間戲院
樓上講話萬達搶灘直接同香港院線競爭,呢個情況唔會出現,因為本地院線有一套生態系統,而且競爭好大

同埋睇返資料,當年橙天收購嘉禾,改名橙天嘉禾,之後橙天嘉禾即刻收購返母公司橙天,睇嚟橙天只係想借嘉禾個殻喺香港上市,而唔係全心經營院線
冇人叫你企喺商家角度諗 係叫你企喺人性角度出發姐
如果我做一個hea底員工 撚會幫你hold住唔開檔 就為左搵你嗰個濕鳩耳機咩

最緊要係搵到會唔會有得分?唔會!
搵唔到有冇成本?冇!

你咪就係冇企喺人性角度先搞到搵唔返個AirPod 囉,關奴性春事咩,係你蠢咋大爺
如果你覺得我係UA員工 你感覺會好過D,就繼續咁幻想啦
Btw, 你唔見AirPod 唔知你粒膠可唔可以換返呢?
你係男定女?靚唔靚仔,女鬼想溝你
咁呀純種超人大叔 你講咁叻叻 你當晚又可以點做呀? 間戲院收鳩左 你第朝要返工 工都唔返sick leave 去禁住間戲院 摷airpod 咁撚實際呀? 所以話 連登仔 真係癡鳩線
去google搵翻譯插件啦
唔係我,屋企人咋 我個時得幾歲
走嗰陣有冇check返係咪拎齊野?冇
到發現冇左 又有冇第二朝一早去搵?冇
知你丫 要返工丫嘛?冇朋友又冇屋企人幫到手丫嘛
自己財物都唔緊張 又邊個幫到你?
連登仔:算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞