[突發] UA 院線 突然暫停明天之後之售票服務

792 回覆
366 Like 9 Dislike
早場係25呀
以前同條女通完頂就落去睇完早場送佢走
一早執柒咗佢啦
傻系公司一早要執啦
由5月底開始,UA院線兩間戲院,分別遭物業代理公司入稟追租。區域法院入稟狀顯示,九龍灣淘大商場UA戲院,直至8月14日已被恒隆地產代理有限公司入稟六次,每次均被追討一個月租金;其中五次各被追討逾137萬元,一次被追討39萬元。

另一份區院入稟狀顯示,銅鑼灣時代廣場的UA Cine Times,8月13日亦被時代廣場有限公司入稟追討一個月租金,涉逾191萬元。
我敢講 冇巴倫紐 凱都一定第一個加價
之後再到市中心果幾間
啲imax戲院點算

不會上映
仲記得UA當年俾新鴻基撚,搞到沙田間UA起咗十年都未起完,最後拆埋重新起過變MCL
天馬睇嚟都危危地(即係Cinema City)
天馬原本係黃百鳴嘅,17年黃百鳴賣咗俾中資公司,改名傳遞娛樂,旗下有6間戲院
今年年頭傳遞娛樂將其中3間戲院同埋宣傳部賣返俾黃百鳴,又委派佢管理剩低嘅戲院,睇嚟係有意逐步徹出相關業務
黃百鳴係有錢有人脈,但而家市道咁情況,佢食唔食得起咁大塊餅都係未知之數

百老匯相對穩陣,江生咁多年刻意經營成功養咗班本地影迷,而且佢自己後面有安樂,加上喺大陸有戲院,拉上補下應該仲夠頂得住有餘
執7左佢啦黃百嗚
唔睇美劇,睇documentary
IMAX院呢兩年都賣到7788
死淨megabox同垃撚圾新世紀
不過 孖寶最近都 "加價" 至 $60
變成英皇抵睇D
如果百記收皮,我敢講全港電影業都可以收得工
你地可能仲細,未見過巴倫紐盛世
即係講緊睇賀歲片時,要排成個鐘買飛
老實講而家群眾都習慣左自己係屋企睇戲既時候, 戲院真係好難做
時代變喇,唔係拍拖諗唔到節目既話仲有幾多人特登去戲院睇戲丫,係屋企食住外賣有傾有講咁睇唔好?
幾勁既影音效果都唔會比得上方便輕鬆自在囉
UA 17年諗住搞3間戲院,預計18年開幕,其中兩間(大埔、黃金)到今日都冇聲氣

大埔嗰間睇相已經起好咗個內籠,但未裝設備。一直冇公佈係遇到咩問題,最後搞到上年年尾先話今年年尾開到幕
黃金嗰間就好似已經裝修得七七八八,本來準備18年下半開幕,但因為工程問題同業主立案法團嘈,要延至19至20年開,但一樣係冇咗影

即係兩個咁大嘅地方前後白交咗4年租
一次就話個別事件,前後幾次仲要次次一拖拖幾年,似係經營不善多啲

人地Golden Scene上年話開戲院,雖然遇上疫情,但今年一樣照樣開到
我都有兩張$100未用
UA iSquare自從阿凡達落畫後都開始衰啦
仆佢個街 我仲有成9張卷未撚用喎

大信封即場拆
個個忙住上大陸開會諗點獨覇議會 邊得閒理你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞