[開箱]Chromecast with Google TV

259 回覆
63 Like 1 Dislike
今晚去買 返去試吓先🤣
Thank you 巴打
最終換咗隻netgear 再連5G就搞掂了
不過開頭連2.4G都係唔得 原因我都唔知
唔該哂巴打s
簡單啲嚟講舊嘢係咪機頂盒+ 可以airplay,只要佢連到wifi就可以長插電視去開啲app睇嘢,而唔一定連電話?
yes
咁係咪我屋企用過一次就可以隨時插落其他電視即用而唔需要每一次都安裝,最多控制唔到電視嘅開關大細聲?
冇錯,所以你可以拎去staycation,其實set up遙控控制個電視都係,唔使好似以前咁較啱個frequency
今日買左部機,跟左港人話電視個方法去做都裝唔到黃Viu,佢唔俾用apk 裝入去
新呢版唔係streaming?
好似設定有個位揀,俾唔俾裝第三方軟件之類...
有搵到果個位,但㩒到入去佢唔俾我閂左個設定
可能要等遲啲更新
裝到嫁 不過我記得裝係幾麻煩
要整開發人員權限
熄左play store
跟住裝apk
但我記得我整果時直接用apk 又唔得
要download個app 經google drive拎
用緊了
裝咗Now Player
但Chromecast有冇滑鼠mode
入到app揀唔到呀

本身Sony Android TV個remote app做到滑鼠mode
師兄係咪裝果個Tv file commander黎過apk?
我已經跟佢條片個步驟熄左play store, 就係整權限果度企左係度,佢唔俾我開返個設定,就係張相咁。試去裝就話咩安全性問題唔俾我裝

巴打呢個app有咩用?
麻雀game
其實有咩smart TV係用緊google TV呢個系統?
如果我買samsung/ LG/ sony, 即使係新款smart tv, 係咪都配個chromecast with google tv會多D野玩呢?
OS係Android TV就有casting 唔洗買
我用緊Sony 7000D
買咗嚟用
LG個垃圾OS airplay 唔到DMM D 片
買左chromecast 終於可以係電視睇
有chromecast 可以點airplay到?
有咩game好玩
iphone 要mirror safari 啲片係咪官方冇方法做到? 有試過用replica 去screen recording 但出到嚟起格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞