[開箱]Chromecast with Google TV

259 回覆
63 Like 1 Dislike
都係想出部睇黃viu
不過一個個話得
都係買部 2手appletv 穩陣
最緊要sure用到你想用嘅嘢
除咗多個搖控唔知同舊Chromecast有咩分別
千其唔好買fire, 垃圾
好鬼煩
nowtv 機頂盒 自己部電視都裝唔倒同唔岩鏡像
又唔鍾意係 pad 度睇
打算買個投影機放睡房,諗梗fire 定google chrome tv.

fire tv 有咩唔好,可以分享下?

睇完個開箱好似google 勝。
我amazon果隻fire tv都係用電視拎電
改app launcher難度不停上升,無Google framework所以某啲app會彈app
Google 唔重視香港市場,自己集運返嚟啦
上年年頭買咗chromecast 4K嚟cast quest 1
表示dllm
google pixel電話好似從來冇出行貨
nexus計唔計
Target 原價買 + lotxxst (~$20) 集運費
睇唔睇到now e?
有頭髮邊個想做幟哥
我都係用開BNS,但基本上 4 個月前 買到chromecast既網 都block晒個BNS地址

https://lihkg.com/thread/2241880
無留意好耐,但當時google有貨但其他色都好長出貨期
你試下vpn google.com睇下,可能有驚喜

但係要ship返嚟,至少都要兩個禮拜
想知裝唔裝到sopcast 或acestream 呀?
佢一出即買,覺得好用過fire tv, 多數用app 同cast 電腦野去電視睇 好方便 大家係電腦cast 時轉左其他野有冇出現lag 畫面? 已經連左wifi 5g 要睇得順 有時要keep 住果版唔做其他野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞