[開箱]Chromecast with Google TV

259 回覆
63 Like 1 Dislike
之前用fireTV 4k,一年貨仔兼大改google framework搞到其他app未必裝到
chromecast 4k衰在唔覺有play store/本地化推介內容,不過呢點可以係港人話電話download apk 解決到

整體想屋企部電話有android TV feature,仲要係親生仔,算係好用既
PSVita charger 啱啱好夠火數~!!
試過插舊手機charger 唔夠力起....
想問吓隻牛嘅規格係?
咪係5V 1.5A 囉.....
(無記錯的話...)
i see , thanks
yes
死左link,update都無用
Acestream係得既
開心使用中
係豐澤見到有美版同英版, 其實有咩分別?
如果係price.com揀一間去買係咪都可以呢?
哩個唔清楚,不過估計冇乜分別
有無app 可以直接睇google photo/google drive 入面d 相 拎部電話黎當大相架
佢本身有得俾你揀sleep咗就播google photo
你俾你啲片我試下
點set?
有無人知rasonic要揀返邊個可以match到, 我搵過入面無rasonic
你係邊到買?
旺電
Firetv stick 4K 功能一樣
平2舊
點會一樣,好多野都用唔到,例如nowe
用到呀,佢都係行Android 裝apk
其實如果電視本身就係smart tv, 有youtube netflix spotify呢D
係咪就冇咩需要買呢個chromecast呢
睇情況, 例如你部電視舊, 雖然佢有NETFLIX app但係未必support dolby atmos, 你又買左支新soundbar出到atmos既, 咁就唯有用additional device先得
我自己用緊3年前既Sony 一樣有齊YouTube Netflix 呢堆野
但跟住買左chromecast with google tv成部機重生左咁
Ui 比舊Android 順好多
Netflix 又唔會彈影片存取問題
之前有諗過買apple tv 但貴過呢舊野3倍
功能又差唔多
用過一排之後 我覺得值得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞