【連登 商業電台 光明頂 討論區(三十三)】

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
Lgbt有乜問題
有冇用呢啲
冇人記得啦
唔係門當戶對 Kate係都幾平民架
散水
左膠講法姐
梅根症候群, 講得好
We connect ! UK version
bye bye
竟然講到01分
混血同racist好似唔相關,定係你個定義唔撚同,
不過同人講過,其實好多唔係 racist 問題,係 "classist"
https://www.youtube.com/watch?v=AJNP_s9R-6A
大家好, 啱啱見到大灣輝講陳同佳,
發現他都有mon 我地 post

(其實我係想認下叻 )

【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十二)】
https://lih.kg/cQpQMdwZ

亨利特別靈

5 個月前
其實黑心啲講, 陳同佳一返大陸就得, 國內就會以超乎想像的方法處理
or 去一個台灣有引渡協議的國家, 而呢個國家同香港又免簽
但究竟有幾多個呢
揾到啦, 係南非!
中華民國政府與南非共和國政府間引渡條約 (76.10.30)
以下28個國家/地區的護照持有人可以免簽證在南非停留30天:
香港
9月先有得睇
陳同佳仲住緊大屋 享受港共服侍
而47民主派人士同各位手足就要受律政司羞辱
這就是xianggang
陳聰 : 95年未出世 再作細D
[img][/img]
條女個款幾CHEAP下
係共和派揀出黎?派入去皇室攪野!?
利申:睇好多宮廷戲
二扯長過公, 唔會一世窮, 幾中喎.

其實無話咩低唔低端, 佢唔想負皇室責任, 放棄皇室身份其實無咩問題,
問題在於佢一方面放棄身份, 一方面又用皇室身份攞著數(成立皇室品牌),
而家仲要扮受害人哭訴. 我好黑心, 等睇呢兩位賢伉儷乞米.
請先推爆第三十三帖

第三十四帖
https://lih.kg/2438817
連蕭翠蓮都鬧爆黑人力架證明王妃有幾差
林作對壘鍾培生,拳擊生死鬥半年後舉行,華人網絡矚目。

兩位精英,都高學歷、高財富、高人氣,由文化研究的學術深層次看來,不只是兩個人的拳鬥。

林作中學就讀於英國Harrow,鍾培生畢業於聖保羅男女。Harrow vs St Paul’s Co-ed,因此這是英港教育制度之戰。

林畢業於牛津大學,鍾畢業於南加州大學。Oxford vs University of South California 這也是英美教育文化之戰。

在這方面,鍾在記者會直斥對手為A piece of shit,有Donald Trump、拳王阿里和泰臣風格,亦充滿加州田園質樸色彩;而林作則以羅渣摩亞OO7紳士含蓄方式文靜帶笑回應,不慍不火,可見英美文化在這兩位遠東代理人身上,已經開始發酵見效,可以成為父母送子女升學之參考指標。

林出生於中國大陸,鍾則三代香港人,香港網民初則反林作者居多,在此中港對決之中,又見林作似英式口才風度佔優,民意開始不再一面倒撐鍾。將來若大陸網民翻牆加入圍觀,效應可能更為複雜。

無論如何,這是以金錢為精神、英美教育文化為座標的代理戰爭(Anglo-American cultural proxy war ),充滿社會深層次層結構的象徵意義,令人期待。

https://www.facebook.com/272574169481780/posts/5115168755222273/?d=n
黑人憎嘅完美示範
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞