【連登 商業電台 光明頂 討論區(三十三)】

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
不嬲都覺得新加坡想你香港死
之後吸資金同人材 華人好多都係求安穩生活同返工 新加坡比你
都唔洗等2047
bye bye
但短期之內都唔會郁住

因為仲要繼續用港幣將人民幣最污糟錢洗白
緬甸有投資就起勢叫人克制
譴責軍方
香港就:

郭文貴講既13579計劃
Currency board

Currency board is an exchange rate regime in which a country's exchange rate maintain a fixed exchange rate with a foreign currency, based on an explicit legislative commitment. It is a type of fixed regime that has special legal and procedural rules designed to make the peg "harder—that is, more durable". Examples include the Hong Kong dollar against the U.S dollar and Bulgarian lev against the Euro.

https://en.wikipedia.org/wiki/Exchange_rate_regime
全部都

既然係燈 又算唔算大師係曲線黃
好多人講譚文豪,好多人講飛機師,飛機,但有幾多人知,我係一個用咗兩代人脫貧嘅故事....

我出世係好寒微,住木屋區,仲要唔知係咪陀衰家,出世之後,燒埋,住安置區......一個公仔麵 3個人唔知邊個食。

爸爸揸的士,揸特更,日揸夜揸....送到我去澳洲讀書,番到嚟有航空公司請我,送我去澳洲...番到嚟...我係由地底泥,爬上地面,我仲要爬上三萬尺高空,完全係我一手一腳。

爸爸係我好尊重嘅人...末期大腸癌...細個有公仔麵,佢無得食比我食先,我細個無玩具玩,佢去垃圾房,砌番畀我玩。

爸爸,標靶藥,每個月要三萬,我當時畀到,但我會諗我畀到啫,其他人點?住公屋嘅點?我當時就覺得,香港係有啲問題,係要去解決,所以從政。

去報到當日,我只係攬一攬我老婆,唔敢攬咁耐,驚仔女覺得奇怪。

攬一攬我個仔,我個仔好唔耐煩咁,攬一攬我個女,佢瞓咗,原來瞓咗,佢就見唔到爸爸。

法官閣下,你唔使同我講保釋條件,我係願意接受任何條件,如果你要天上嘅星星,只要佢喺大氣層之內,我都飛上去摘畀你。

我係願意做任何嘢,去攬住對仔女,攬住我太太 同佢講對唔住,十萬句對唔住。
國安法官 : 旅遊證件 ≡ BNO
時辰到
RDY
雖然唔知佢講乜

但係都有咩入場先
安心出殯
真係講藝術

唔聽濕鳩睇post 算
林靜峰
藝術野
睇克服他他他先
聲線好女子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞