[Switch] Splatoon 2 [76] 辣殺驚竟然爆 PO

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
以前打三跑真係打到頭暈
出3 想回流番黎玩但以前好辛苦先打到A
唔驚
遇正 mothership 真係要求神拜佛
mothership識開laser都要睇隊友配唔配合,
無人開laser就勤力啲執應該無問題

開金魚先驚

唔識開魚鳩開最煩如果個round武火力唔大
最佳記錄:3/18
知大概原理但冇記圖
所以有時都開出事
以前(街場)我交比隊友開,諗住靠人carry
不過依加發現大部分街場友仲鳩開過我

BTW試過有條友開bomb laucher開晒啲魚出黎
好似10秒就團滅左
起圖啦
記緊,不過搵唔齊啲圖
依加靠睇舊po 啲圖,我google直頭淨係搵到幾張spawning ground 同Maroonars Bay。潮漲潮退開法好似又唔一樣

利申:已經玩左半年都未搞清楚
主要係high tide,我唔太搵得到high tide 嘅圖,所以high tide 多數靠自己諗開邊嗰拎線索
潮漲唔係仲易咩
三跑打街場=自殺
不服來辯
天堂與地獄訓練場。
摸索到依加已經越黎越好,但都有時會失手咁,有圖記係好啲嘅

Btw潮漲遇到人亂開嘅會
https://gungeespla.github.io/salmon_learn/
睇完Salmon Learn就唔怕開錯反正錯個啲隊友會幫你開埋

方舟鐵傘分布
連呢個path都有
利申:未見過成team人一齊引,連船場咁試都未試過
2022出splatoon3有新武器
https://youtu.be/Lqpw4irYr1Q
有啲咁嘅嘢,正呀

method 1

method 2 因為F位可以扔炸開

method 1 用狙可以唔洗過開海曬兩個,右面可以扔炸開

method 2 or method 3
method 3 位係E個位180度就可以開曬兩個,就知條魚係邊

method 1 加背地圖啦,再唔記得就由底開上去

一開細就可對角
咁多嘢嘅,個 STT 同 SMCount 係咩嚟
ST (SALMON RUN TIME),大致係freelance時透過系統同步禁搜尋下場時,增加ST玩家配對到ST玩家既機率,從而增加通關機率。
但要視乎連線區域附近多唔多活躍既ST玩家(即係日本),同埋佢地會係暱稱後面加 /ST 用黎做識別。
https://twitter.com/rayudne75/status/941699433623728129
https://gungeespla.github.io/salmon_learn/
睇完Salmon Learn就唔怕開錯反正錯個啲隊友會幫你開埋
有啲咁嘅嘢,正呀

method 1
方法3改良
C大>B大>E,A
C小>F大>H / C小>F小>I

method 2 因為F位可以扔炸開
方法一穩陣D,但第二個開G, 不過呢個場好講彩數

method 1 用狙可以唔洗過開海曬兩個,右面可以扔炸開

method 2 or method 3
method 3 位係E個位180度就可以開曬兩個,就知條魚係邊
方法一 通常見到有玩家去A/G方向,就去另一邊方向開

method 1 加背地圖啦,再唔記得就由底開上去
方法一但開F先
F小>B,A

一開細就可對角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞