[Switch] Splatoon 2 [76] 辣殺驚竟然爆 PO

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
呢個名已經玩到爛
唔知點解join唔到你
打咗71場先打到999分
有場遇到個on9
wave1都仲正正常常
wave 2同3乜都唔做 狂死
有d人見到夜晚+滿潮+霧 即刻嚇到斷線
有雙槍就易 仲要兩把
只要隻狙唔好太廢都好易贏
我估可能係因為我琴日主要都係打緊rank同打工
今次難打到
隊友成堆垃圾
倒數10幾秒仲差兩粒,我開jetpack幫佢哋清場俾佢哋拎籃附近嗰啲。

結果個個開大絕開 party 慶祝 wave 3 failure
堆武幾靚都咁伏
裝備好似好多野要留意咁 有冇咩推介懶人set
一陣得閒再睇下置頂先
要睇咩武器同咩場地
例如農園 帶人速方便係鐵網上面行
冇狙= 一堆炸彈冇人打
射程得一把武係長
個場又逼又細
夜晚抽到開井真係可以等输
班友亂咁開
最重要係有堆人死都唔會開sp
清炸彈嘅話四件武都做到,班友懶過鬼飛彈同雨唔清
呢個場落雨特別煩
咁有恆心呀冇打過上999,要打好多場
仲有班友係出面殺哂d怪
又唔運蛋
一係就三個死哂係出面
死咗又唔肯爬返入嚟
我多數喺個籃隔籬死
要升分最緊要自己唔好死
一死就崩盤
隊友根本靠唔住
所以都係揀好自己熟手既武器先
頭先打幾場大部分都輸
每把武器手感同體感setting都唔一樣
企位都唔一樣
新手打rank盡量唔好成日換武用
rank你狂換武器 又唔熟手即係累街坊
除咗武器仲要熟悉個地圖
有d路可以去人地屋企偷襲
有d位可以偷偷投籃
運魚都要熟路
要升到500以上
隊友先會醒目d
我反而係上到500啲隊友仲廢左好少團滅但啲人真係CLS一係就係咁死,變相好似得我同個fd係度做嘢;一係就係岸邊殺怪死都唔返黎仲要係low tide,就算想出去拎魚子都好撚遠運唔切後者勁係勁但唔撚夠魚子呀嘛

有時真係火到情願死左佢,同班友一齊降分都唔想比佢地升死淨得自己個時真係會咁做,基本上我同我fd是但一個會係MVP,有MVP扣少一半分,唔怕,反正一般都跌唔穿400

Btw Goldie seeking真係上500都仲有膠友,搵到Goldie之後發現啲隊友幫我開晒啲渠蓋DLLM
自己幾多分唔一定會搵得返同分隊友
我會睇金蛋要求數嚟判斷,如果wave1條數係18以上對方多數有400分打得放心啲,16-17即係對方係400分樓下就會俾多啲心機
尋晚先有場 wave1 night low tide,三條友攬枝炮得我一個執,要 17 粒
輕鬆
一齊上塔再嗌c'mon
Wave 1 19-20都照PK(21up先放到心)正因為難度高而隊友廢先更加慘,撞正Goldie seeking仲PK有時真係想啲武垃圾啲,咁啲人冇咁易上分就唔會遇到咁CLS嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞