大家著開咩牌子行山鞋?

602 回覆
68 Like 24 Dislike
想買 但應該重未有貨
間間tnf都無
個問題係攝咗碳板嘅鞋唔適合行路/慢跑,好想買north face新鞋嘅話你應該可以睇吓enduris,厚啲又冇板
mk 家樂 cam2
SALOMON 大陸架, 咪再買LA
https://en.wikipedia.org/wiki/Salomon_Group

咁既鞋底有抓地力真係令人疑惑
最後我買咗pentagon嘅Kion Trekking Shoes - Tactical

不過仲未著過,試鞋時幾舒服

https://www.pentagon-tactical.com/footwear/kion-tactical
我係睇中左enduris 想上網買但未試size唔敢
Lm
點解有碳板唔啱行路?
Umyogo 有冇人聽過。有冇人著過?amazon排好高
有無人知邊到有on賣 行左幾間都斷左
睇過人review話攝咗碳板吓吓都會有種抗力/推力,用嚟長期行路會令小腿容易疲勞,唔啱長時間代步。
啱啱買左未正式上山但就係街行左4個鐘sofar幾舒服
咁即係啱短跑?
我有睇過個講法係路跑鞋嚟講跑5分pacing內先著carbon plate好啲,不過呢啲大家參考吓算,自己搵多啲講法參考好啲
https://www.facebook.com/wonghochungpage/photos/a.1448620868569064/3625369774227485/
大家都係聽聰蛇講最有代表性
高手鞋
但都見有網友跑2,3次針草帽 north face外底都蝕不少
黃浩聰 聰sir全港越野跑排名第一,神人,大把FKT,utmb第6 ,佢穿什麼鞋都係屈機,拖鞋都跑贏人
cam2,action panda見有on賣,幾舒服
呢排返貨 又斷碼了,見fb group d人一次買2 款 vectiv鞋。
呢d north face鞋不太耐磨 又易污糟
聰sir, stingray 小强 專用鞋應該仲係tailor made, 性能强好多。 retail個d沒咁屈機。

好似nba d鞋咁,nba stars穿既明顯性能勁好多。
round the world優遊天下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞