iPhone 12/pro/max/mini 手機套 / 保護貼討論 (11)

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
好柒
今代官皮好差,勁易甩色一撻撻
依家係唔係冇左7 日內有問題換全新?
如果touch wood 有野壞apple 只會幫你整?
Apple 皮套條邊變咗形
我用過隻一掂水就甩色
咁化學
唔係好覺
Mini有無邊隻透明殼唔易變黃
啱啱正想講 正常買皮套就係想越用越靚
我真係未見過皮會咁樣甩法 屌apple老母

返士多換過隻
有得換
想問如果想自訂中文字有冇邊個牌子推介?
我官皮藍色,同你甩色情況一樣
咁差嘅皮真係未見過…
我幾件皮褸同銀包用左幾年d色係越用越靚,係變色而唔會甩

Applewatch條啡色官皮錶帶用左3個月都開始甩色
啡色Magsafe wallet 就好少少,用左半年,但都有輕微甩色

仆佢個乖,下次唔撚再買apple d皮制品
本身諗住買佢官皮tag扣…
當自然損耗唔會換
真心垃撚圾
屋企所有皮制品 平好貴好 都唔會咁 咁撚樣賣450 邊個決定用呢隻料既正一食屎狗
唔知道你對好用嘅定義如何,不過我自己當初選擇宜個牌子係保護性不錯,萬一跌落地下都唔會彈出嚟,但因為緊貼包圍部機原故,所以拆開保護殼時要用力啲,佢還有特別旋轉mute制,唔似其他牌子一套咗保護殼後,要用手指指甲拍嗰掣,加上佢四邊角位有手機繩洞,睇手機就唔會畀人撞走埋跌落去。今次隻殼色有海軍藍,同色手機會襯好多。最後厚度上會多少少,你睇吓自己如何
變咗形呢個唔係自然損耗啦

除非真係你唔小心整爛
MagSafe 用到嗎?🤔
我粒制神神地轉唔到,你地有無呢個問題
叉電都得,但唔好期望會吸到實
等埋store有實物先
都幾想試下呢隻色
係咪用唔到full screen 保護貼?
https://forums.macrumors.com/attachments/img_0381-jpg.1667618/

方邊d patina 係咁。
外國論壇討論咗好耐今代d皮唔掂
黑色最好

貼錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞