馬娘Pretty Derby/ウマ娘 プリティーダービー (第六場)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
其實形象固定唔係問題
係第一期太HARD SELL
完全俾人感覺係推廣隻驚而整喧

相反第二季唔知係咪轉左人寫劇本
米浴回開始真係感動到依家
尤其米浴同波旁既關係 咁都俾編劇諗到 (可以對比返第一季OVA接力賽)
雙渦輪果到又係 明明係鳩下鳩下既角色, 估唔到引退大會可以鳩到咁感動 但又唔會破壞人物性格 仲要所有比賽都係跟歷史 咁樣俾佢拎黎搭橋真係好絕
個劇本真心勁

JRA個廣告只係講咗句"係惡役?定英雄"
動畫由淨係輸過比米浴嘅波旁答係英雄, 成件事昇華咗

雙渦輪果邊又係痴線
本身係因為成日前半大逃後半大敗先比人搞笑咁叫做師匠
動畫變咗做因為教帝王唔好放棄, 所以比帝王叫做師匠
都係"師匠", 因為劇本, 個意思唔同晒
天才はいる。
其實一期已經好正 不過動畫二期仲屈機
日本依家紅撚到傻 香港就是撚但
係囉
明明日本勁紅
動畫銷量應該勁高
400個女神像,都冇可能唔買
香港睇re0、五垃圾
https://www.hmv.co.jp/bestsellers/27140000/
今季可能淨係輸比天竺鼠車車
應該唔會啦
Amazon排名依家馬娘高過天竺鼠車車
同埋天竺鼠車車早兩三日先開始預約
排名一定會沖高幾日
本身想買米浴回, 點知佢分開左2隻 搞到唔知買唔買好 (本身冇買開周邊, 見有道具拎先諗住買)
佢出大招賣code送bluray點會唔買呀
米浴人氣第三,希望會講下由無人支持到受歡迎既經歷
臨尾整兩集嘻嘻哈哈跳起yeah啦好嘛
應該多咗人睇,但討論度低咗
第一季嗰陣個po重多人討論
記得有位清畫埋香港馬娘

另外
我覺得第一季專注講小特一年成長,熱血緊湊啲
同埋嗰陣唔知劇本會唔會跟足原作,有得估估吓
第二季時間線拉長,分開幾個角色感動回
睇完之後淨係,然後入驚養米浴/師匠
搞到冇人討論
畫畫個位仲係到呀
間唔中有係到留言
東海帝王鼓勵麥昆個時真係好靚仔
同埋一講就劇透
所以我都唔講咁多
點睇人氣
馬娘根本姓名一套野好唔好睇,同有冇俾人劇透根本冇關係
13集預告咪有講,個場有馬第一人氣係琵琶晨光,之後勝利獎卷,到米浴
咁總有人唔鐘意比人劇透既
第幾秒?
睇唔到有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞