街拍嘅恐懼

165 回覆
2 Like 26 Dislike
呢個po做咩無端端變成罵戰
貓sir你走啦好無

得罪講句,覆佢個d都on9

在國內影
幾過癮拍低佢
邊行邊影立即開afc+ 連拍
直出冇執

見倒死黑+忍者.
唔明呢類相點解要afc + 連拍
散境0 分

鬆郁朦.
呢類相一個健全o既人+普通手機搞惦.
唔明點解影成咁

成班死傻柒當撚左係沙龍相咁
憑乜撚笑鳩人呀!用部屌你老母富賤抹noise既
對著張死黑相圍爐讚美

新手,大家用sony.
點解你影出黎咁blur,又灰朦朦咁

鬆郁朦.
唔明點解影成咁

鬆郁朦.
唔明點解影成咁

SONY代言相來架?
用85,之後再crop
比人發現微笑點頭示意
用85,之後再crop
比人發現微笑點頭示意

more
其實你首先要諗既係街拍有乜原因

呢個好值得你深思

老實講從一個攝影師角度睇,只係一張拍低表像既相冇乜意思

森山大道都係影表象咋喎師兄

佢影既唔係表像
係moment

以我所理解佢對moment呢樣野好似無咩刻意追求 佢話只係影緊無意義既街道表象,影低記憶中的片斷,我想聽下巴打有咩見解

佢係有亂影到
街攝影永遠係大數法則

揀出黎既相就唔係咁講法
佢揀出既相係something worth to copy from the street, 即我看見,我融合,我展示

佢每張相你會感到,我就係喺街中,街上就有呢件事發生過

http://paiwo.co/pocket/136560

呢篇訪問都幾出名去睇下

巴打
呢篇訪問我睇書有睇過,有幾本佢既書
其實講揀相,佢同荒木都講過,揀得好hea,甚至交俾編輯就算,佢地有信心邊張出街都唔會衰

如果要講影相既原因,我覺得佢係想以街道表象既形式,將佢認為既攝影本質表現出黎

佢有d 相moment係唔錯,但其實佢都無刻意去留住個一瞬間
其實你首先要諗既係街拍有乜原因

呢個好值得你深思

老實講從一個攝影師角度睇,只係一張拍低表像既相冇乜意思

森山大道都係影表象咋喎師兄

佢影既唔係表像
係moment

以我所理解佢對moment呢樣野好似無咩刻意追求 佢話只係影緊無意義既街道表象,影低記憶中的片斷,我想聽下巴打有咩見解

佢係有亂影到
街攝影永遠係大數法則

揀出黎既相就唔係咁講法
佢揀出既相係something worth to copy from the street, 即我看見,我融合,我展示

佢每張相你會感到,我就係喺街中,街上就有呢件事發生過

http://paiwo.co/pocket/136560

呢篇訪問都幾出名去睇下

巴打
呢篇訪問我睇書有睇過,有幾本佢既書
其實講揀相,佢同荒木都講過,揀得好hea,甚至交俾編輯就算,佢地有信心邊張出街都唔會衰

如果要講影相既原因,我覺得佢係想以街道表象既形式,將佢認為既攝影本質表現出黎

佢有d 相moment係唔錯,但其實佢都無刻意去留住個一瞬間

小弟才疏學淺,理解上可能同巴打有差異
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞