7年後嘅正統續作-光榮公佈戰國無雙5

1001 回覆
51 Like 29 Dislike
應該都幾難差過真38
話係重做其實玩落同上集差唔多,剩係多咗閃技,啲敵將有霸體難打咗,玩困難直頭打唔入都幾煩,片一下比佢還幾下,逼你用確反起手

一睇就知預算少,cut頭cut尾仲一堆同模,其實真係睇唔出有幾偏心戰國

都會照買始終隔咗7年,不過比起當初宣傳話砍掉重做真係差咁啲
今集神速好無feel
同大蛇個神速差好撚遠
過場同movie可唔可以用返2代果隻模式

先講過場,佢一堆水墨畫,鏡頭又係咁郁睇到我好辛苦
我覺得2代同4代中間劇情交代都唔錯

再講movie,有玩開都知,分成CG movie同實機movie
近代無雙唔知點解好鍾意用實機movie便過場,一來動作比較生硬,二來畫質好似低左咁,兩樣加埋睇落好殺風景

我期待果種CG movie,係2代信長個人傳開頭斬今川回憶果種質素果段相信都係大家公認嘅最神CG movie

同埋角色劇情對話方面,依約感受到有種尷尬感近年無雙劇情通病
秀吉嗰神速好似好少少
有速度感
固定武器?定全部可以任換
呢集好卡通化,幾時先肯做返三國無雙5個種真實臨場打仗feel
無雙8做到,但敗在重重覆覆既地圖同悶到抽筋咁打素材
switch黎講 隻真三7猛將傳 係咪 係最順個隻黎
到今時今日無雙都未改善到

我印象最深刻大蛇疾到仆街
無雙撚表示仆佢個街數位普通版賣527,明撳住搶,以前好似最盡先498、而家突破5字頭有啲卻步
我本身有真三7 dx同大蛇(頂唔順太窒賣左)
見樓上位巴打話好窒
其實有無人同我一樣玩戰無鍾意騎松風撞鳩死啲敵人
有無人不停升level
每招C技又多一招
可以爽下
試玩都有得升Lv?
得信長升到Lv
其他角色唔得
玩完switch demo
睇PS4

Ns 掉格得好離譜
用remote play唔知有冇60fps,但用switch就肯定冇
有demo?
隻馬都好怪,飄移咁,定係我太耐冇玩過無雙
今集劇情好似係單一路線..
係唔係唔會有真田同伊達果幾個角色
似冇
連昌幸都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞