7年後嘅正統續作-光榮公佈戰國無雙5

1001 回覆
51 Like 29 Dislike
如果再出大蛇

仲有幾多角色有鬚
講下武將名

上面:武田勝賴、岡部元信、毛利輝元、吉川元春、三淵藤英

下面:齋藤道三、朝倉義景、織田信行、足利義昭、齋藤義龍
朝倉義景咁鳩青靚白淨?呢個搞鳩信長不成仲要畀人反殺到死全家嘅失敗者,以前二代個濕鳩NPC二撇雞阿叔個樣仲fit佢個形象啦
有三淵藤英都無細川藤孝
點解我喺switch同ps4都見唔到預購
仲諗住又要玩又要屌
因為今集設定由之前類似袁紹咁既角色設定
改為變成討厭爭鬥的和平主義者
唔出細川藤孝可能係唔想掂明智玉(伽羅奢)既劇情掛
織田信行都出樣 可以有咩劇情
爭權
道三個造型即係大河個造型...
三淵藤英都有呀
黑人動作同玉子有咩分別
因為大河有...連DLC都係同大河COOP...找真田丸條數JE
出個壯年版家康,換過把刀,轉流派已經得,日本咁多流派,晒錢請唔同流派既達人錄一套動作已經夠賺
你玩過真三8孫劉聯婚就明
戰國basara起碼有主題曲j
宴個首正到仆街
https://youtu.be/lqZQx61n2Vw
呃錢驚 咪又係屌住玩
真田丸係我玩得最耐最好玩嘅一隻割草驚
光榮幾時先發現到以前動作好玩既元素係乜?

以前啲武器設計無咁多360橫掃,打一GROUP人要諗邊個位起手。打武將又要防兵仔係後要背刺,被人硬直先係重要既元素。開無雙其實只係基本技能,根本唔應該用成2秒特寫,以前轉圈係有作用,畀玩家睇一次360要打邊個,你整個180調轉特寫,之後又180望返前面,次次開無雙都瞄得好辛苦,節奏又比個特寫CHOK一CHOK。
得嗰37丁友都要共同模組,有冇偷雞到咁

懶到連有舊模再改下都唔用
幸村一支公喺真田丸左衝右突好撚型
打擊感都好爽
動畫風,似basara
幾撚正
steam無撚得玩住呀
記得以前未升lv未有勁武器果陣就咁打2-3個大眾臉垃圾都叫哂救命,要等電腦npc黎救,果下真係幾有打仗氣氛

以前三國無雙2仲有分軍團實力同士氣,軍團實力+士氣愈強就愈易自動擊破npc,細個唔識玩,成日玩黃巾之亂,好記得盧植軍團係最撚勁最多兵圍住,但係去到中段班黃巾賊會衝入去殺何進,要係佢地搞掂盧植之前就去幫手先,如果盧植香左就好難打

d回憶真係係哂度,但係去到三國無雙5開始基本上都係得番斬斬斬,npc又幫唔到手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞