7年後嘅正統續作-光榮公佈戰國無雙5

1001 回覆
51 Like 29 Dislike
出小六好過啦咁
黎緊應該會出松永久房掛?但人設希望大改,好唔鍾龍4果個人設風格

如果可以改做戰B個松永久秀就好
黎緊應該會出松永久秀掛?但人設希望大改,好唔鍾龍4果個人設風格

如果可以改做戰B個松永久秀就好
又係可以控兩個人
唔知幾多年後出orochi 4
呢堆人設/舊嗰個點算
呢5個就唔太意外

小早川隆景

松永久秀

上杉謙信

武田信玄

毛利元就
元就

信玄

謙信

久秀

隆景
同樓上巴打前後腳出post
剩返四個 服部一定有 雜賀都應該有 鳩估前田慶次同足利義昭
得番4個人未出,唔計預告出左既半藏,我諗一個係一個舊人再加兩個新人
得番4個人未出,唔計預告出左既半藏,我諗一個係舊人再加兩個新人
元就仲老過之前
3代未出個仔先咁後生,搞到4代個仔個樣同老豆一樣年紀咁
呢代同3調轉就perfect
隆景睇個樣似連性格都改埋唔係之前文靜書生乖仔feel
武田信玄感覺冇左謀略家既深度,而上杉謙信既形象設計得幾好,果敢英勇,表情又有堅定信念
久秀無變過
小早川隆景 同 毛利元就
改晒設計

個個都係揸刀/槍 7成似
點解唔保留啲特別啲嘅武器
估唔到石川英郎會繼續做番毛利提督既cv
想問下你地ps4 store搵唔搵到預購?
25/4 有第三次直播,會公佈最後4個武將,嘉賓係津叔同照井春佳
因為準備又共同模組
不如開套人中之龍無雙好過
按人物介紹
上杉、武田、松永既人設都偏向呢幾年既新說
武田會偏向不擇手段既反英雄
上杉會偏向認為自己係「正道」向各地進攻
松永由小物臭變敢做敢殺的不良中年

毛利就肯定會同尼子(鹿介)打番幾場先
人物編號

00 - 織田信長
01 - 明智光秀
02 - 羽柴秀吉
03 - 德川家康 __________ 主要角色
04 - 今川義元
05 - 武田信玄
06 - 上杉謙信
07 - 毛利元就
08 - 淺井長政
09 - 松永久秀 __________ 主要敵對大名
10 - 濃姬
11 - みつき
12 - 前田利家
13 - 柴田勝家
14 - お市 __________ 織田軍
15 - 齋藤利三
16 - 山中鹿介 __________ 明智隊
17 - 竹中半兵衛
18 - 黑田官兵衛
19 - 中村一氏 __________ 羽柴隊
20 - 瀨名
21 - 本多忠勝 __________ 德川軍
22 - ??
23 - ??
24 - 小早川隆景
25 - ??
26 - ??

就咁睇德川應該仲有1-2個角色,如無意外22係服部,23一係德川軍、一係好似小早川呢D敵對角色(非知名大名級)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞