7年後嘅正統續作-光榮公佈戰國無雙5

1001 回覆
51 Like 29 Dislike
又黎擅長武器,一改革就變共通模組,個個武將獨特性又少咗

我就唔信光榮會幫每個角色做專用武器動作
你有玩過仁王會見過佢
未爆過機 應該未見過
隻game搵啲人都奇奇怪怪
九成時間做敵人嘅人:義元、武田、上杉、元就、小早川、淺井+(阿市)、松永、雜賀,共九個

淨返嘅都係自己友,咁當然早期會打下德川,後期都會打本能寺
但未見過一隻game敵我咁唔平衡即係你打上杉嘅關,對面得一個有樣武將
原來信長都係blm
玉子好正
唔會期待 暗榮你老味都係專心出女女GAME啦
唔止一個有樣

係無得用,故事用信長做主角都預左少人用
呢個我知,但係預咗佢哋發揮唔到
冇次要角色(上杉嘅直江綾御前、武田嘅昌幸勝賴呢啲),獨腳戲點都好難撐
織田家同德川家外最多無雙武將嘅,可能已經係齋藤家明智竹中呢啲都算
慘撚到
幾時信長之野望都冇埋
見倒介紹本多忠勝同前田利家得意武器係「槍」,已知唔對路

好心啦明知共同模組俾人屌硬,仲要得27個角都要咁
可能時間畢直夠做故事橫跨信長青中年時期就唔夠設計專用武器動作

不過諗返轉頭學真田丸嗰期咁大河劇播乜無雙做乜就有啲反智,係無雙真田丸做得靚就算,而家係信長光秀傳塞落5代仲要過咗大河劇條水先出,成件事碌柒咗
應該有唔同,除非懶到用同一流派
當信長傳出
但大把織田武將都無出,丹羽,森可成等
少人到....仲唔係每人獨有武器
戰國無雙 真田丸
可使用角色:61
女角:14
忍者:5

戰國無雙5
可使用角色:27
女角:4
忍者:4

咩料
Zelda 無雙咪冇共用動作囉
DLC 見
少咁多
BLM又要出動了,好好地用返日本人咪算囉光榮

http://blog.esuteru.com/archives/9685674.html
無玩噃,係每個角色用同樣武器都有唔同動作?咁有誠意?
係直情每個角色操作方法都唔同
咁就希望暗榮生性啦
連原本啲角色都冇埋,有力架都冇森蘭丸
冇啦,當佢完全新作,除咗某啲聲優原用之外,根本見唔到前作影子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞