牧場物語橄欖鎮與希望的大地 Switch

1001 回覆
41 Like 6 Dislike
我個間叫新葡京
想問下改完個名係叫xx牧場定係xx牧場牧場?
平時訓教完起身都會係屋內鳩hea
依家要即刻衝出去做野
自己唔使打牧場
牧場名D屋名有無得翻手再轉重新改名
定一次定終身
C記買咗中文版365
好似暫時最抵
暫時睇無得翻手改 但係難易度可以之後再改
可以禁B收佐間屋
再放就要改名
但變大屋變野都係秒速 升道具又秒速 其實係幾爽但驚好快冇晒achievement

Btw呢版仲有冇女神
食老本改少少嘢都咁多人買緊係hea做
買過一集對話無2D人物圖表情 個3D又唔係靚
d對白又空洞
以為自己買錯老翻 check下間公司又真係佢出
玩咗一陣無癮賣咗
唔會再中伏

買咗iOS版stardew valley 遊戲性真係正好多
得我一個覺得多啦a夢牧場畫風唔掂?
牧場名味諗好
第一隻雞就諗好叫娜娜
究竟牧場物語幾時先有一個幫派系統
係由一班玩家組織社團去開荒經營一個牧場
有錢齊齊搵,有田齊齊耕,分工合作
之後同另一班玩家嘅牧場隻揪或者做貿易生意

好耐之前,唔記得邊隻Facebook game
去人地度賣野,價錢會係單機嘅1.5倍
然後有啲資源係需要靠同其他玩家貿易先有

次次都係主角繼承遺產,跟住追女結婚
好悶呀
有得溝多啦美銷量立即翻倍
有得溝多啦美銷量立即翻倍
你仲有依個post嘅牧場之友
玩左幾個鐘, 感想都同其他ching差唔多, 整合左For未入手既ching
- Loading實在太耐, 由屋出大地圖, 要load 5~10s
- 冇左立絵, 睇唔到表情 / Event先睇到3D model既表情
- 同NPC講野ZOOM IN成日會ZOOM住主角背脊, 根本睇唔到NPC
- 主角冇左ザーワルド既能力, 係屋同礦井入面時間都會行
- 冇得好似RF4/前作咁同方向行慢行(或者未知方法)
+ 一秒起屋/升道具
+ 工具包(工具獨立背包)
我覺得幾好玩
(除咗Loading真係太耐之外)
玩咗幾個鐘依家開新Save重新玩多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞