[55湖] LA Lakers 2020-2021球迷討論區|Mamba Forever (262)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
mk近排存在感真係細左好多

PF推古都正路
SG轉m9
PG用kcp
之後mk harell打第二梯隊幾好
matthews冇3..得d..呀叔有3有d..可以試下1,2場
其實可以借AD傷出為由
大執正選、後備陣容
Mk
mk唔岩打冠軍球隊
太多決定差到不得了 間接害球隊TO
上年okc呢類贏輸無所謂 任佢舞佢表現咪突出囉
m9今季3分無哂真係估唔到
打後備就差唔多
公道啲講,MK打後備搶分應該幾勁
類似Jordan Clarkson 喺Jazz嘅定位
冠軍球隊好需要呢類球員做x-factor
Ad收咧了
重建了
占士個定位害左佢
而家湖想mk搶分定組織都未分得清

如果要mk組織 就變占士做搶分個個 但呢家波應該唔係mk擅長打 而且占士又打養生波搶分唔去盡
但要mk去盡搶分 占士又唔似肯安份做組織放波俾佢做ad之後個得分點(要保持靚數據) 結果打到而家尷尷尬尬咁
組織又係占 得分又係占 結果mk兩面不是人越打越差
非常認同
球員嘅能力擺在眼前
真係好考教練團功力&戰術安排
希望playoff 前執好啲角色與定位
其實ad個健康問題真係好令人擔心,每季都係打下傷下咁,今年都唔知捱唔捱到成個playoffs,就算今年tendon recover到,下季肯定又有其他問題出現又要抖唔知幾多埸,占愈黎愈老本黎都係諗住常規養生俾ad擔大旗playoffs先打真軍,如果下年又ad傷出,可以點算?重點係ad今年先係27已經咁多傷,佢捱唔捱到去32-33既 prime time都健康? 長遠係咪都係趁有價好賣對湖人最好?如果下年大傷收皮變毒約食左個cap幾千期,湖未來幾年都玩完

第一個賣廢老
第二個賣ad
比大家至愛既tht上位同kuz做雙核心應該都夠做
Ad廢老打包換番b心番嚟又可以再戰十年
係啦放占去jazz/76人沖多個冠,湖又可以養yc大家都開心
ad換鼓佬+性
其實今年隊湖感覺上無上年嘅chemistry 咁好
Bench 都少咗歡樂

Rondo同Mk比
MK處理真係幾皮

Ad傷咗 得細家嫂係傳統中鋒
好似今場咁 肥仔屈哂機以前都話有猴、mcgee 頂下
而家係0
外又唔準 內又唔夠人嚟
Ad
季初D人話底夠用㗎
之前好似吹佢想入宇宙網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞