正義聯盟 Justice League Snyder Cut圍爐討論區

436 回覆
45 Like 11 Dislike
我細個係睇batman大,反而對marvel冇乜感覺

到咗呢十年marvel電影咁成功,市場愈來愈多人吹奏,華納又搞唔起DC,真係覺得幾心痛

啲人話BVS好垃圾,好老實講,我第一次去戲院睇都覺得一般貨色,到出咗ultimate cut,睇第二次就覺得好好睇

跟住去外國group同人傾,外國啲人都話zack啲戲睇第一次係一般,但睇多幾次會覺得愈來愈多嘢發掘到同好睇
真係好鐘意mos同bvs
youtube成日重溫d scene
問題你戲院趕客呢,zack cut次次又幾粒鐘,唔係個個食完屎仲肯睇多幾個鐘驗貨。加上bvs同JL真係有幾個辯駁位太on9,班高層又唔鐘意dark mode,真係幫唔落
metoo
我一路等緊youtube賣bvs ultimate cut,但一直都係得theater cut
大家可以上 Ink to the People 上訂購正義聯盟相關周邊,為美國自殺防治基金會(American Foundation for Suicide Prevention,AFSP)盡一份心力。

https://inktothepeople.com/jl-2021-merch

外國搞籌款
Zack嘅 Watchmen都好正
差隻zack snyder JL
超鐘意
但港版無出終極版4k碟
一開始會俾amazon用繩捉住已經知佢廢
睇完先講啦
算啦巴打 zack野不嬲都唔係大眾野 自己欣賞 睇得開心就好
反應幾好

https://youtu.be/nwlT2mblEFg
Tom Holkenborg (Junkie XL) 嘅 OST leak 咗一首
bvs 係DC宇宙入面算係其中一套可以重睇下
不過仍然有唔少問題

其實每個英雄能力唔同
強弱唔同 點分配得好
點樣打得好睇 真係唔易搞
AVG3,4係呢樣野上面做得好好

BVS衰在最後大戰 BATMAN全程行行企企
完全唔關佢事咁
正義聯盟又係一個打晒

希望今次套正義聯盟可以好返D
劇情固然重要 但動作設計 角色動作發揮
都係超級英雄電影好重要一環
17年版配樂真係垃圾 唔明當時點解要換走Junkie XL
當年換咗Danny Elfman得幾個月配,唯有用返以前蝙蝠俠同超人啲配樂。
風格亦冇連貫性,同MoS, BvS嘅完全唔一樣。
我仲記得有段訪問Danny Elfman 話DC已經有好多經典配樂 , 唔需要重新再去作
根本唔應該搵佢,就好似轉導演一樣咁錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞