脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 26

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
唔好戴得太耐
如果一日不斷戴帽又大汗又多油
咁好快毛囊玩完.
爬完post睇左醫生諗住搏一搏, 買左 5%foam 同保記等緊送黎, 如果半年後冇效就剃光頭算

同埋小弟想請教下:

1. 頭頂洗唔洗搽foam, 要的話但我又睇唔到自己頭頂, 大家係點搽?

如果有脫髮情況就要,憑感覺去搽啦.

2. 我油性頭成日頭皮加頭痕, 之前睇左個皮膚科醫生話我初期禿仲有埋脂漏性皮膚炎, 俾左枝洗頭水我 ,頭2星期仲有效但依家又痕翻......食藥搽foam 好似幫唔到呢樣, 有咩解決辦法

脂漏性皮膚炎要一直睇醫生 , 可能係脂漏性皮膚炎導致你有初期禿
如果你未CHECK清楚咩原因就搽藥 你點搽藥都無用
因為脂漏性皮膚炎仍然存在

最後我想講,唔洗25歲就光頭仔呀?
你好初期..
有過期日子架嘛
正常唔會變黃囉....
變黃就丟啦..
幾歲呀??

以圖片黎講,係.
呢個要去植髮醫院詢問
一般你頭髮夠長都可以遮到...

https://youtu.be/001ghWtEqMs
之前果隻太溫和
要洗3次先沖得走啲油
會再轉另一隻睇下點
2字尾
搽左5% 2個月
請問食邊隻好
有見過人話深圳 但大陸真係膽搏膽
有冇比較過價錢差幾多?
好多巴打都會試下 50惠
或者 maro 3D

我自己就TIMOTEI (無矽無色素無香味)

最緊要揀D無矽既洗頭水囉
至緊要唔好越洗越甩得勁
然後再諗方法去搞返個頭髮
食藥一定首先係食保
保 有分唔同廠
正保(最貴) 韓保 印保
唔同產地但成份一樣

但我只能講 保 對前額可以KEEP住唔惡化
但生髮效果係好一般. 所以M額太勁就以植髮做目標.
大陸10蚊人民幣1個毛囊 FUE
我仲睇緊
實不相瞞,我個D片同埋圖片 都係大陸 咨詢後拎返黎
用咩牌子?
你係女性?
怕你搽藥 毛囊受唔住又甩😂
咁應該同台灣差唔多 返大陸就係叫做方便d囉
dutasteride效果好似幾好wo
有冇巴打試過係 minoxidildirect.com 上買過5%? 係咪真嘢嚟?
有冇人用過petal fresh/avalon organics?
左邊髮角開始冇乜頭髮
應該食咩藥好
係咪睇普通皮膚科就得
邊到有得買dutasteride
想問下適尿通藥房有冇
狂脫期左就2個月,係咪正常,甩撚到都唔知食黎有冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞