脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 26

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
想問可唔可以早晚洗一次頭?因為平時起身個頭都有啲油,會唔會越洗越油?
利申: 有早晚搽5%
想問女仔食鋸棕櫚supplement 有冇用?

點解要剃嘅
其實好多人30歲前已經高額,留長陰遮住咪算囉,
太擔心只會添增煩惱,反正男人唔係靠頭髮。
25歲 巴
阿爺阿公有脫髮但阿爸個輩無
頭髮幼質唔厚,前額兩邊發現後移就開始有食韓保,大概食咗一年
但唔知個頂個轉算唔算有問題?
無試過搽minoxidil 5%係咪都要開始搽啦

情況嚴唔嚴重要考慮植髮前額位置
唔假 但個價偏貴 留tg同人夾或者再搵其他網會抵好多
毛囊炎可能要開抗生素或者用2%kz shampoo
Minoxidil 係for搭配輔助生髮
前額要食藥加搽藥效果先會比較好
情況穩定左再考慮植髮會好d
唔算太嚴重
Send係呢度啦巴打
頭髮𠵱啲遠遠唔及口才、見識同學歷咁重要
你為咗早啲習慣而咁灑脫巴打。
我諗起𠵱個外國youtuber:

https://youtu.be/TyZDsi2azW8
有狂脫期架
甩髮好正常.
可以
我早晚都洗一次頭
早個一轉,我會落洗頭水
有部分髮型師都建議落洗頭水
亦有部分人或髮型師建議只落清水
SEND出黎啦
同埋你咁擔心點解唔盡快搽藥食藥?
錯過黃金時間
點救都無用.
我覺得算平

因為正貨加包郵.

Rogaine 暫時搵唔到巴團購
Finpecia 巴打團購大約330蚊啦
等於1220蚊有6支Rogaine
算係公道架啦.
可以搽minoxidil 5%
3個月後再睇情況
好明顯額頭係M額啦
典型既M額
你主要係M型禿
似第二期.

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞